Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Jökulsárlón


-Sami Heiskanen

Annetut kommentit

Huh Huh...Mikä kuva ja tunnelma.
Nappiotos, vaan jos nipottaa haluaisi, niin tummaa päätä auki, silti 5p.
Lisää reissukuvia löytyy täältä http://islantiin.com/
Hmm. Tällä kertaa joudun kyllä olemaan Kafan kanssa eri linjoilla. Muistan nähneeni jossain muualla samannimisestä paikasta ainakin yhden huikaisevan upean kuvan, jossa värit olivat aivan toista luokkaa kuin tässä. Ja mua häiritsee tuon bokehin laatu - ilmeisesti jonkun zoomlinssin tekemä - joka on melkoisen rauhatonta varsinkin vasemman laidan jäätiköllä ja miehen takana vuorijonossa (englanniksi tuommoisesta taidetaan käyttää sanaa busy). Vinjetointikin on mun silmiini liian rankkaa.

Epäilemättä hieno paikka livenä, mutta kuva ei nyt mulle kolahda. Makuasioita.
Oikein hyvä 5p.
Itse olen samaa mieltä Antin kanssa, lisäksi kuvassa ei ole osattu jälkeenpäin käsittelyssä käyttää hyväksi valoa ja valaistusta.
Etualalla oleviin kiviin tuleva valo on kuollutta samoin taustalla olevat jäät ja jäätiköt kaipaavat valoa lisää ( minä ainakin kaipaan).
Pikkuisen on terävöitys lipsahtanut yli, joka näkyy hyvin mm. veteen ojennetun käden alaosassa jossa näkyy ikävästi halo, eli valkoinen raja hihan ja veden rajakohdassa.
Monesti hyvä kuva kaatuu juuri tällaisiin puutteisiin ja käsittelyn huolimattomuuteen.
Ymmärrän ettei kaikki kyseisiä asioita huomaa mutta huolellisuus ja tarkkuus kuitenkin on kuvan käsittelyssä ja myös kuvatessa tärkeää.
Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistuu paremmin.

Hieno kuva! Luonto ja ihminen.

...minä koen kuvan teknisesti kaikin tavoin laadukkaaksi sommittelua ja sävyjä myöden...

Ensimmäinen ajatus mikä kuitenkin tuli mieleen päästyäni ihastelemasta kaunista yleisilmettä oli, että miksi kaveri läträä vettä ? Siihen ei kuva anna mitään ilmeistä syytä. Ehkä koettaa lämpötilaa, viruttaa sormiaan tms. Kaipaisin kuitenkin vaikkapa kumiankkaa tuohon veteen lillumaan huumoriksi tai "Aino" alasti karkaamaan toiseen suuntaan ja näin joku syy kurotukselle. Eli kaunis kuva mutta hieman hengetön, minulle...

4
Mä oon unelmoinut Islannin matkasta ja saaren ympäri ajosta jo pidemmän aikaa. Ei puutu kuin rahoitus.

Täytyypi tutkiskella tuota blogias.
Jaa'a, musta tässä on upea valo kaikkinensa. Ja kebappi on hauskan kiireinen. Se semmoinen creamy sleazy cheesy poko records on niin tylsä. Eri objektiivien ominaisuudet ja omituisuudet ovat valokuvauksen mahtava rikkaus. Vai eikö mitä!

Mutta jonkinlainen reissukuvasarja olisi paikallaan. Yksittäinen tämmöinen kuva, on kuin pelkkä kertosäe biisistä. Tietenkin edellyttäen, että muutkin kuvat ovat laadukkaita tämän tapaan.

(Suom. huom: Viestin oudot sanat tarkoittavat Japanian kielen 'bokeh' -sanaa, jota kirjoittaja vihaa niin määrin, että tekee kaikkensa välttääkseen.)


^Editoitu kotisivujen katsannon jälkeen:^

No mitä hittoa! Kotisivuiltahan löytyy toinen toistaan hienompia kuvia, miksei siis näyttelyä tänne!? Helposti katsoisin parinkymmenenkin kuvan näyttelyn, kun kuvat tuota tasoa. Vielä muutamalla sanalla tarinaa kustakin kuvasta. Eikö?
Ens kierroksella voisin laittaa näyttelyn kehiin. Ja kiitoksia palautteesta. :)
Minusta tämä on hieno kuva ja näitä tänne Aukeaan kaivattaisiin enemmän. Katse ohjautuu juuri sinne minne pitääkin. Ainoa pieni miinus on himppasen tukossa oleva tumma pää, tämä tosin ei juurikaan häiritse.

Näyttelyistä pidän harvoin koska monissa juoni tuntuu laadun ohella häviävän kesken matkan, mutta ehkä osaat tehdä tämän toisin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.59 (71 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty