Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Vanhan liiton gorillat muistelevat menneitä hyviä aikoja Letkun puistossa Oulussa

Kuulin, että legendaarinen Letkun puiston grilli aiotaan purkaa jonkun paviljongin tieltä Oulun keskustasta. Päätin tehdä kulttuurihistoriallisen teon, ja piirsin kaksi vanhan liiton gorillaa muistelemaan menneitä hyviä aikoja (matseja) kyseiseen miljööseen. Letkun puisto muistetaan 70-luvulta saakka kaupungin todennäköisimpänä paikkana joutua tappelemaan, tai ainakin päästä todistamaan sellaista silminnäkijänä. Vielä 90-luvun alussa useat ravintolat sulkivat ovensa viimeistään kahdelta aamuyöllä, jolloin puisto täyttyi energisistä sekopäistä, ja nyrkit puhuivat makkarajonossa. Tilanne muuttui huomattavasti, kun ravintoloiden aukioloaikoja jatkettiin neljään. Sittemmin puisto on rauhoittunut ja vähäiset rähinät siirtyneet enempi Oulussa lukuisasti edustettuna oleviin etnisiin pikaruokaloihin.

Tussit 42 x 29,7cm 250g akvarellipaperille
-Perttu Kemppainen

Annetut kommentit

Hyvä piirros ja tarinakin on totta :) 5p.
Yrmyn näköistä porukkaa, kävisivät myös ulosottomiehistä:) mutta hyvin piirretty, 4 p.
Vahinko! Tuo grilli on muistojen paikka itsellekin. 1969 olin armeijassa Hiukkavaarassa ja yleensä paluumatkalla iltalomilta tuosta otettiin hiukopalaa mukaan bussiin ennen hiukkavaaran menoa. Grillin lihapiirakka oli legendaarinen!
Yleensä silloin solttupojat saivat olla rauhassa noilta tappelupukareilta sillä sellaiset joutui hetkessä solttupoikien "piirin" keskelle eikä siinä ollut kovinkaan kivaa. Silloin pidettiin todella yhtä solttujen kesken. Niissä soltuissa kun yleensä aina löytyi joku painimestari, painonnostaja tai nyrkkeilymestari. Nyrkkeilijät kun tuohon aikaan mielellään hakeutuivat Ouluun armeijaan kun "Tarmossa" oli vireää toimintaa ja todella huippuvalmentajat tuohon aikaan.
"Letkun puisto" oli myös takuuvarma tyttöjen iskupaikka aina kun "letkun vintillä" tanssit loppui.

Tykkään todella paljon tästä työstä! Ehkä tuossa "Lämsän Leksa" muistelee menneitä. :) Lämsä oli sellainen kaveri jota kannatti väistää jos se otti välillä "sivuaskeleita". :D 5 Pojoo!
HIeno toteutus 5p. Tykkäsin myös selityksestä.
:D Kiitos palautteesta. Mukava lukea tarinaa menneiltä ajoilta. Itse elin levottominta nuoruuttani noilla seutuvilla 80-luvun loppupuolelta 90-luvun puoleen väliin. Tein myöhemmin myös portsarin hommia lähes kymmenen vuotta ympäri kaupunkia, joten tunnen paljon näitä käsistään käteviä katujen yliopiston suurmiehiä, ja monet tarinat olen kuullut heiltä itseltään.

Olen muuten tavannut myös tuon Oivan mainitseman Lämsän joskus 90-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa. Silloin eräs, nyt jo edesmennyt kaverini esitteli hänet Lämsän Lekona. Tuo rennon oloinen häiskä otti silloin aurinkoisena kesäpäivänä kavereiden kanssa leppoisasti olutta Tuiralaisessa puistossa. En ole törmännyt sen jälkeen.
Joo, Lämsä oli hieno kaveri meille jotka sen tunsivat. Samassa komppaniassa oltiin niin kauan kun hän sitten suunnitellusti hankki c-paperit jonka jälkeen nauroi partaansa ja jätti intin.
Maanantaiaamun sulkeiset yleensä oli viikon kohokohtia missä "Leko" joko totteli tai ei. Vaikka kersantti naama punaisena huusi sille nokka nokkaa vasten niin Leko pysyi rauhallisena. Tuumas vain kessulle että "Sun kannattaa pitää tuo turpas rullalla tai mä muuten pistän pojat asialle". Seuraavan viikon kyseinen kessu kuljeskeli kasarmilla molemmat silmät mustana ja nenä siteessä. Leko ei tietenkään itse osallistunut tuohon "kurmoottamiseen" koska oli silloin sotilaskurin alaisena.
Oli hauska mies eikä pelännyt mitään tai ketään.
Tuossa puistossahan tuohon aikaan partioi usein myös se kuulu poliisi jota kutsuttiin "punanaamaksi" Siitäkin olisi monta mehevää juttua mutta siitä ehkä joskus myöhemmin. ;)
Huikee 5p.
Vittu tää jätkä on kyllä omiaan tussinsa kanssa. Mahtava.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.17 (29 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty