Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

Kun Poseidon kutsuu on toisinaan vaikeaa sanoa ei.

Kun syksyn lehdet tippuvat puista ja hylättyjä kissoja juoksee kohmeisella asfaltilla.
     On maan
            kosketus niin lämmin, että on pakko pysähtyä katsomaan kuinka ensilumen ensimmäinen hiutale leijailee hiljalleen suutelemaan maankamaraa.

     Vanhat ystävät tapaavat toisensa pitkän kesän jälkeen, ja omistan taas yhden ajatuksen sinulle. Mutta en enää kahta, sillä siitä on jo niin kauan aikaa.(Ei vielä kuitenkaan liikaa.)

Jossain haukahtaa koira, ja herään kahlaamaan syvemmälle hyiseen veteen.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle

-Jaakob Kenno

Annetut kommentit

Olet nukahtanut veteen seisoskelemaan?
Mun mielestä tää olisi ollut varsin toimiva, etenkin suhteessa kahteen edelliseen runoon, jos olisit pilkkonut nue julmetun pitkät rivit lyhyemmiksi...
Piti sanoa vielä pidemmin, mutta eräänä Jkylän kirpeänä syksyiltana/yönä katselin puiston pehmeältä näyttävää valaistua ruohikkoa kuin siihen voisi mennä istuskelemaan tai joku nukkumaan. Samana iltana tapasin myös vapaana jolkottavan kissan. Vastaa niin hyvin mielikuviani syksystä (tai pystyn saavuttamaan tunnelman, josta kirjoitat, jollain tasolla), etten voi olla pitämättä. Hieman yksinäinen, mutta eihän vesi vaikuta syksyllä kovin kylmältä, vaikka se vähän voisi olla. Toisessa säkeistössä jotain hapuilua, ehkä. Viimeinen säe on tunnelmaltaan mainio.
Ja Laurille sen verran lääkeitten ja viinan luomasta ihanasta vankilasta, että nimenomaan on kyse siitä, että tällä hetkellä olen nukahtanut veteen nukkumaan. Varmasti voi olla vaikeaa ymmärtää kielikuvaa, mutta apinoita on vaikea viihdyttää ilman banaaneja?
Tässä on syksyn taikaa.
Tuo veteen kahlaaminen ei ehkä oikein istu noin. Sen olisi voinut liittää jollain toisella tavalla mukaan sillä kylmään veteen kahlaaminen asiana kuitenkin sopii tunnelmaan.

Paljon hyviä kohtia. Erityisesti kolmas säe on hyvä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.25 (4 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty