Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

Jos pohtii...

Jos pohtii jonkin kysymyksen - minkä tahansa - perustaa, vaikkapa vain sitä onko päätelmässään oikeassa vaiko väärässä, huomaa pian että riittävän luotettavan vastauksen saaminen on jopa kohtuullisen järjen omaavalle henkilölle mahdotonta. Kun vastaa omaan kysymykseen mielestään oikein voi olla varma, ettei ole vastannut rehellisesti vaan pikemminkin omien itsekkäiden vaistojensa ohjaamalla tavalla. Vaikka yrittäisi olla neutraali; ajattelematta sen enempää itseään kuin jonkun toisen etua, ei voi olla koskaan varma ettei vastaukseen olisi livahtanut jonkinlainen - tiedostamatonkin - oman edun tavoittelu. Paljon varmempaa on se, että juuri tuo itsekkyys on päässyt mukaan päätelmiin nimenomaan siksi, että sitä yritti tietoisesti välttää.

Jos saman kysymyksen kysyy joltakulta toiselta henkilöltä, liittyy hänen vastaukseensa varmuudella hänen oman etunsa mukainen sävy. Tai jos henkilö vastaakin täysin vilpittömin mielin, mikä tosin on sula mahdottomuus, on vastaus todennäköisimmin väärä. Pitkällekään opiskellut ihminen ei tiedä onko hänen vastauksensa oikea ja vaikka tietäisikin, kuinka hän voi itsekeskeisesti vailla järjellistä logiikkaa luulla, että juuri tuo vastaus olisi todellisesti oikea eikä vain oman kokemuksen ja ulkopuolelta jaetun tiedon kautta hankittu. Selväähän on että vain todellisella oikeellisuudella on jotain väliä. Kaikki muu on turhaa; hukkaan heitettyä energiaa.

Herätkää jo pilvilinnoistanne ja ymmärtäkää, ettei kukaan voi tietää mistään mitään! Teille on läpi elämänne uskoteltu ja opetettu asioita, joita tiedon jakajannekaan ei missään nimessä kykene ymmärtämään. On turha miettiä ”onko” jokin asia vai ”eikö” se ole, sillä ainoa asia jonka siten saa aikaan on piinaava epätoivon ja riittämättömyyden tunne, joka seuraa perässä aina hautaan saakka. Kun nyt tarkastelemme kaikkea äskeistä uudelleen, voimme vain huomata kuinka tyhmää on kirjoittaa tekstiä vain tekstin vuoksi, ilman minkäänlaista todellisuuspohjaa. Kaikki mitä olen yllä kirjoittanut mitätöi siis itse itsensä. Tämänkaltaisen kirjoituksen pelkkä lukeminenkin on jo tuomittavaa.

Olette päässyt loppuun ettekä yhtään häpeä!

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Ismo Toivonen

Annetut kommentit

haha. luin juuri tyhjyyttä pari minuuttia tai vähemmän mutta se ei tarkoita sitä että olisin kuluttanut aikaa koska jos luet tyhjyyttä et ole lukenut mitään ja aikaa ei ole voinut kulua mutta jos tyhjyytesi onkin väärässä ja siinä on jotain, ei tietoa vaan jotain muuta joka voidaan luokitella palaksi tietoa mutta ei ole aivan perillä niin en ole lukenut turhaan. kieltämättä pidin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty