Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

Lumisateen yllättämänä

Joskus ihmisen saattaa yllättää lumisade. Kun ihminen on kaupungin keskustassa tekemässä ostoksiaan ja alkaa sataa lunta, moni katselee taivaalle ihmetellen. Hetken he seisovat sateessa katse tiukasti kiinnittyneenä taivaalle. Kuin kalat kuivalla maalla he roikottavat silmäluomiaan. Joku saattaa sanoa kuin ohimennen: "Sehän sataa." Silloin muutkin ikään kuin tajuavat sen ja heräävät mykästä horroksestaan. Kaikki rientävät läheisiin kuppiloihin aivan liian nopeasti, kun ajattelee että vain muutama sekunti aikaisemmin he kaikki olivat ällistelleet alkanutta sadetta taivasalla. Kaikki ryntäävät raivokkaasti tiskille ja tilaavat kaakaota tai kahvia. Kuin lapset, jotka ovat juuri saaneet käteensä omaa rahaa ja rientävät tuhlaamaan kaiken. Juuri sillä tavalla ihmiset tungeksivat tiskin edessä, ja myyjällä on täysi työ ottaa vastaan heidän tilauksensa.

Ulkona autoilijat tulevat samalla hetkellä hulluksi, ja alkaa kaamea äänitorvien piippailu. Kädet viuhtovat ikkunoissa ja ärtyisät huudot saattelevat hitaampia jalankulkijoita. Vaikka keli muuttuu lumen myötä liukkaammaksi autoilijat ajavat toinen toistaan kovempaa ja jalankulkijat rynnivät suoranaisen paniikin vallassa pois vihaisten autoilijoiden edestä.

Kuitenkin, siitä huolimatta tilanne on hyvin herkkä. Tarvitaan vain pieni muutos... Sellaiseksi sopii mikä tahansa, hyvinkin arkiselta ja mitättömältä tuntuva asia. Sellainen voi olla vaikkapa hyvin kaunis, pitkä nainen, joka kävelee läpi tuon kiehuvan alueen. Hänellä saattaa olla yllään tumma, lyhyehkö, vartalon muodot salaperäisesti esiin tuova hame, jalassaan sirot korkokengät. Ylävartaloa peittäisi jonkinlainen jakku, kenties samettinen, ja jakun avonaisesta kaula-aukosta pilkistäisi kiiltävä valkoinen kauluspaita, jonka pari ylintä nappia olisivat auki, mikä antaisi aavistuksen siitä mitä sen alta saattaisi löytää.

Edellä mainitun kaltainen tilanne olisi ehkä liiankin erikoinen. Paljon vähempikin todennäköisesti riittäisi, jopa lumisateessa. Vähäinenkin tapahtuma saisi ihmiset irti tuosta omituisesta rituaalista, joka toistuu aina lumisateen yllättäessä. Sen jälkeen ihmiset voisivat jälleen jatkaa askareitaan kukin omalla tavallaan.
Juuri siksi minäkin usein istun ja odotan, että tapahtuisi jotain senkaltaista.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Ismo Toivonen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty