Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

Raukea tyrmäys

Elin joka päivä uutta eilistä, kunnes huomasin olevani tyhjiin rutistettu, virikkeettömyyden turruttama kone, jolle ajalla ei ollut väliä ja jonka elämää hallitsivat toisten luomat rutiinit. Kaikenlainen mielikuvitus oli saanut väistyä keinotekoisen vapauden tieltä. Tätä vapautta kutsuttiin elämäksi.

Pohdittuani kauan mahdollista ulospääsyä tästä olotilasta, keksin jotain mikä sai käärmeen heräämään sisälläni. Jokainen joka on joskus väittänyt elämäänsä vapaaksi, kuuluu siihen lukemattomaan joukkoon, joka valehtelee tai on muuten väärässä. Tämän asian käsittäminen avasi eteeni pohjattoman kuilun, jonka toiselle puolelle ei voinut hypätä. Pohjalla voisi kenties olla jotain uutta, mutta sinne hyppääminen olisi ollut liian uskaliasta. Moni on varmasti huomannut saman asian ennen minua, ja heitä on sen jälkeen usein kutsuttu omituisiksi ihmisiksi. Vähintäänkin heitä on katseltu kaukaa, varoen ja ehkäpä hiukan peläten. Sen olen huomannut, ja sitä olen ihmetellyt jo paljon aikaisemmin, mutta syyn siihen löysin vasta nyt.

Kuin sudet etsimässä saalistaan, nuo tekopyhät hahmot vaeltavat. Kuin lampaat, etsien suojaa, nuo todellisuuden saavuttaneet pakenevat. Onko väliä jos sudet jäävät ilman saalistaan. Joka tapauksessa he löytävät jonkun onnettoman, jonkun yksinäisen joka ei uskalla vastustaa. Kaikkialle yltävät nuo raatelevat kynnet, jotka vihaa uhkuenkaan eivät voi olla muuta kuin niitä, jotka maailma on jo samaistanut toisiinsa. Heikkoja.

Älä tutki itseäsi jos et halua nähdä tuota pelottavaa totuutta. Kun pääset sen eteen, on myöhäistä perääntyä. Toivon ettet halua muuttaa maailmaa, sillä itse tiedän nyt miten hirvittävä taakka se on. Tie ei ole pitkä, mutta se on pelkkää ylämäkeä, vastatuuleen.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Ismo Toivonen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty