Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

Jos olisin elossa


        Jos olisin
                 elossa
        hukkuisin
lehtien ruskaan
   valon tavoin siivilöityisin
           maan pintaan
               se olisi
  niin puhdas
  ja vesi
           olisi taivas
           sen heijastusten alle
ilolla painuisin

       sen kirkkautta

                      kuin ilmaa

              hengittäisin


-Annastiina Gylling

Annetut kommentit

Olen itse kirjoitellut usein tyyliltään hämmentävästi tämän tapaisia runoja. Eli jatka samaan malliin. Hyvä runo. Ehkä jokin yksi yllättämpi kuva ja olisin painanut viitosta. Hyvin moni runoilija nimeää runonsa sen alun sanoilla, siinä ei ole mitään väärää, enemmänkin melkein perinteiden kunnioitusta.
Pidän jo itse runosta, mutta tämän muotoilukin on ihastuttava. Hengittävä kuten runokin. Ja kepeä olematta pinnallinen. Tämä menee syvälle. Kaunista.
Pidän myös tämän runon syvästä keveydestä.
minun mielestäni runon asetelma on ahdistava, mutta tarvitseeko runolla olla asento?
Jos runon sisältö vaatii tuekseen tiettyä muotoa ollakseen jotain erityistä, se on minusta vähän ikävää aina. Muoto on tässä ihan hauska, mutta sisältö ei tunnu luettuna kovinkaan säväyttävältä. No, lienee makuasia. :)
Sisältö on vain yksi runouden osa-alue, jos hieman kärjistetään. Muotoilu vaikuttaa oleellisesti siihen kuinka runo luetaan. Eräät kirjoittajat pitävät sitä tärkeänä. Kuulun heihin. Ehkäpä myös Annastiina. Runon sisältö voi myös olla hyvin hienovaraista, pieniä sipaisuja. Aavistus siitä mitä voisi olla, sekava uni, tai elämä.
Pääsen helpolla, kun yhdyn Nikon kommenttiin. Kiitos. :) Kiitos muillekin kommentoijille, mielipiteenne ovat tärkeitä.
Runossasi säteilee ajaton kirkkaus. Pidän todella paljon. 5p
Elämisen tunne kuvattuna nerokkaalla tavalla.
Pidin kontrastista ensimmäisessä kolmessa säkeessä, miten odottamattomasti sana 'hukkuisin' hypähtää lukijan sormille.
Lehtikuvat ja sukelluskuvat olivat tyylikkäitä ja erittäin hienosti kuvattuja.

Runo vaatii lukijalta jonkin verran fiilistelyä, jotta sen tunnelma avautuu ja pääsee silmistä syvemmälle. Nimestä en pitänyt. Minusta on halpa vaihtoehto laittaa ensimmäinen säe nimeksi, sillä olen vakuuttunut siitä, että verbaaliset kykysi riittävät keksimään runolle nimen. Olisin kaivannut jonkin ytimekkään, kuvaavan ja hiukan aukinaisen sanan nimeksi, sen sijaan, että aloitin lukemiseni hyvin tavallisen kuuloisella toistolla. Menetit siten ensimmäisen ja melko tärkeän mahdollisuuden vaikuttaa minuun ensimmäisellä lukukerralla.
Tavallaan perushyvä runo. Minulle vain sellainen viimeinen terävä isku jää puuttumaan. Tunne toki välittyy hyvin ja selvästi taitavan kirjoittajan teksti. 3½ pyöristyy nyt alaspäin. Ollaan vaihteeksi kriittisiä.
lopusta tulee mieleen kala :) niillehän vesi on sama kuin taivas linnuille ... tämä on kuin ihminen, joka muuttuu kalaksi
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.67 (12 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty