Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Depressio

Kynät, värillinen paperi ja photoshop. Kuvitusta masennuslääkkeistä kertovaan juttuun. Panin perinteiseen, vaikka tässä on käytetty myös photoshoppia erilaisten piirrettyjen elementtien yhdistelyssä ja viimeistelyssä.
-Olli Österberg

Annetut kommentit

Aijai! Erittäin hyvin toimii raskaiden ääriviivojen sekä ruumiin pehmeiden muotojen kontrasti tässä kontekstissa. Gallen-Kallelan Kalevala-maalaukset olleet kenties tyylillisenä esikuvana? Kiinnostaisi vielä tietää jutun suhtautuminen lääkitykseen, kun en osaa oikein tulkita ovatko pillerit tukkien ohella apuna depisjärkäleen raahamisessa vaiko vain vaikeakulkuisena kivikkona.
Kieltämättä Akseli on yksi suosikeistani ja luin tätä tehdessä läpi "Akseli Gallen-Kallela, elämäkerrallinen rapsodia" (Timo Martin, Douglas Siven) tosin koko jugend/art nouveau/secession tyyli on eräs suosikkityyleistä, ja siihenhän Akselinkin raskas ääriviiva perustuu. Enemmän oli mielessä kuitenkin Volgan lauttureiden tunnelmat kuin Akseli tätä tehdessä. Lehden juttu suhtautui asiaan tulkintani mukaan varovaisen positiivisesti, itse halusin antaa vähän moniulotteisemman kuvan asiasta.
Mukavantuntuista suurrealismia. Ei valittamista. Katson työn suurrealistiseksi toteutukseksi, jolloinka tietyillä "anatomiahäikillä" ei ole mitään merkitystä, oikein toteutettuna ne kuuluvat suurrealismiin, kokonaisuus ratkaisee.Täyvet pojot.
Kuvan ajatus on hyvä ehkä juuri siksi, että se jättää tilaa monille tulkinnoille. Tekniseen toteutukseen on pari detaljikommenttia: Ihmishahmot on siirretty kuvaan vähän summittaisesti; ne ikäänkuin kelluvat lääkekapseleiden päällä. Takimmainen ihminen vaikuttaa vähän lyhytjalkaiselta. Kuution perspektiivi on vähän liioiteltu, eikä ihan stemmaa alla olevien rullien perspektiiviin. Mutta tämä ovat siis detaljeja, eivätkä tietenkään haittaa kun kuva tulee vastaan lehtijutun kuvituksena. 4 p
Voin samaistua kuvaan.
Tunnelmaan ja sanomaan :/

Tässä on osaamista ja ajatusta. Ihmishahmot ovat komeita ja todellakin tulee Akseli mieleen. Hieman pistää silmään sama kuin Timolla, eli kapselit vaikuttavat tasaiselta pinnalta tuolla jalkojen alla, ja kapselit joiden yli rullat ovat jo menneet ovat edelleen ehjiä, pari on noussut jopa vasten tukkien vierimis suuntaa, ehken vastarintaan, mutta jotenkin kuitenkin nyt pistää silmään.

Se että nämä pikkuasiat pistävät silmään johtuu yksinkertaisesti siitä, että tätä teostasi on nyt tullut silmäiltyä useampaan otteeseen ja kun teknisestä osaamisesta ei ole epäilystäkään, niin näihin asioihin kiinnittää enemmän huomiota. Plus, työ on kiinnostava, joten sitä tekee mieli kommentoida muutenkin kuin ylisanoin.
Erittäin hyvät havainnot puutteista. Tein taustan erillisenä, hahmot erillisenä ja kuution erillisinä elementteinä. Suurin puute on omastakin mielestä lievä kelluminen. Kapselit pois jalkojen alta, syvemmät varjot hahmojen alle ja kapseleille varjot olisivat tehneet kuvalle hyvää. Ideana toimi ajatus masennuksen mustasta möykystä vetäjään Volgan lautturimaiset hahmot. Puutteistaan huolimatta pidän työstä. Kenties vielä yksi paranneltu versio joskus tulee tästä työstettyä...
Hieno ja onnistunut kuvitus. Kapselit jalkojen alla ainoa mikä häiritsee, mutta ei se tosiaan kuvitusten kanssa niin tarkkaa ole. Jos mietitään etymologiselta kantilta depressiota (latinassa liittyy alas painamiseen), niin osuvaa olisi jos tuo möhkäle pyrkisi vetämään raahaajia alas syvyyksiin sen sijasta, että mennään tasamaalla.
Ihanat lihakset.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.19 (26 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty