Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Tavallinen muotokuva

Tämä ei ole maalaus.

Onnistunein piirros hänestä oli oppikouluaikainen omakuva ja kaikki hänestä otetut valokuvat muistuttivat keskivertokansalaisen uusien säännöksien mukaista passikuvaa. Jos jätämme huomiotta huomattavan ylipainon hän oli tavattoman tavallinen mies. Niin tavallinen, että tarkkaavainen havainnoitsija huomaisi sen jo yksin olevan jotain vallan eriskummallista. Kuitenkin, kun valo paistoi miehen kasvoihinsa oikealta ja hän hymyili hiljaa vasemmalta, saattoi ennakkoluuloton mieli ymmärtää tuon keski-ikäisen hahmon kantavan sisällään todellisen kauneuden salaisuutta.

Hänet tunnistaa takista talvella.


-Hanna-Maija Valjanen

Annetut kommentit

Jotakin mieltäkiinnittävää tässä on. Tästä voisi jatkaa romaania. :)
Voi, tällaisia tavallisia hahmoja todella on, kun avaa silmät ja osaa katsoa. Siksi kai ovatkin niin tavattomia. Tämä kuvaus jäi vaivaamaan mieltä, ehkä vielä palaan uudelleen lukemaan.
Tämä ei ole maalaus tuo mieleen lauseen "tämä ei ole piippu".

Idea on hyvä ja aluksi tätä lukiessaan hämmentyy mukavasti, kun monet odotukset runoudesta eivät täyty. Yksittäisenä tekstinä jäin kuitenkin kaipaamaan laajempaa kirjallista antia. Taiteellisesti kiintoisan alkuvaikutelman ja muotokielen jälkeen kohteen kuvattu tavallisuus tuntuu tavallisuuden kuvaukselta. Jos tarkoituksena on luoda kuvia tekemättä maalauksia, näitä kuvaustaitoja toivoisi käytettävän myös kuvauksellisempiin kohteisiin. :)
Jotain kiinnostavaa on, mutta ehkä pitäisi tiivistää, saada jokin "koukku" tuonne loppuun, mihin lukija viimeistään tarttuisi.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.5 (4 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty