Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Muovieläinten jakaminen joukkueisiin

Ennen taistelua joukot jaetaan hyviksiin ja pahiksiin. Pahat irvistää ja
ne on rumia. Kaikista pahimmilla pahiksilla on arpia tai epämuodostumia.
Kaikki ne eläimet, joissa on valujälkiä, kuuluvat pahiksiin, paitsi jos
niillä on isot silmät ja hymynaama. Silloin ne kuuluvat hyviksiin, mutta
vain hidastavat muita, kun niitä pitää aina suojella.

Sellaiset muovieläimet, jotka makaavat tai ovat muuten oudossa asennossa,
ovat tyttöjä.

Kaikista komein on hyvien sankari. Hyvien joukoissa on myös joku iso ja
vähän typerä. Se tottelee hyvien sankaria ja on kova tappelemaan. Se on
hyödyllinen sodassa, mutta sillä ei ole tyttöystävää ja sen voi uhrata.
Hyviksistäkin jonkun pitää kuolla, jotta tulee selväksi, ettei voitto
ollut helppo.

Pahoilla on aina miesylivoima, mutta vain pahojen päällikkö on mikään uhka.
(Pahisten päälliköksi sopii vaikkapa sarvikuono tai dinosaurus.) Pahoja on
enemmän, sillä muutenkin muovieläimistä vähempi osa on kauniita.


-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Pidän tästä. Arkista, vilpitöntä ja hilpeääkin kuvausta pienten poikien leikeistä ja lasten maailmasta, joka on niin, niin mustavalkoinen. Toisaalta tämä tuo mieleen sen surullisen tosiasian, että osa meistä ihmisistä elää aikuisenakin tuollaisessa maailmassa. Leikit vain on muuttaneet hieman muotoaan.
hauska ja totta. Ja kyllä, tämä tällainen jatkuu aikuisten " leikeissä "

Kaikki tästä, mutta etenkin toinen kappale on muuten ihan hemmetin totta, noin muovieläimistä puhuessa. Kirkas havainto! En mielelläni tekis tuota Malisen yleistystä tuossa, kun en jotenkin näe itseäni, hmm, "makaavana tai muuten oudossa asennossa."

tykkäisin lukea tämän ihan yleisenä kirjoituksena siitä, miten muovieläimet jaetaan joukkueisiin, en minään universaalina totuutena yhteiskunnan rakenteesta.
Seeprat oli aina hyviä, samoin possut ja lehmät. Hilpeä (ja säälimätön) tuo toinen säkeistö. Ja kyllä, tulkinnanvaraa löytyy.
Totta tämä runo on minunkin mielestäni ja pätee ainakin suurelta osin aikuisten maailmaan. Ihmiset jaetaan hyviin ja pahiksiin, vuohiin ja lampaisiin tuosta vain, sumeilematta, omien kokemusten pohjalta. Ja koko kansakunta saatetaan leimata muutaman yksilön takia. Meidän ihmisten ennakkoluulot ovat mahtavia. Miten ja mistä ne syntyvät, on vaikea sanoa. Jos satut olemaan virolainen nainen tai venäläinen, tai jostain alikehittyneestä maasta, saat todennäköisesti pyöriä ainakin jonkin aikaa aikuisten suomalaisten mielessä "oudoissa asennoissa", ja sinua hyväksikäytetään ihan oikeastikin, joskus. Ja tällä hetkellä thaimaalaiset hierojat on nostettu tapetille, mitähän leikkejä hekin leikkivät, epäillään. Siinäkin runo on oikeassa, että pahoilla on ylivoima, ainakin siltä nykyisin tuntuu. Tosin se voi johtua siitäkin, että hyvät ihmiset ja teot eivät ylitä niin helposti uutiskynnystä kuin pahat. Lasten leikki on valmistautumista aikuisuuteen, eikö se niin ole? Jälki on sen mukaista, kyllä ne opit alitajunnassa kytee. Se minusta on hyvää tässä runossa, että aihetta, joka on yhteiskunnallisesti vakava (on se!) on etäännytetty muovieläinten avulla. Muovieläimet ovat kovia ja liukkaita, tai sitten pehmeitä sössöjä, ilmalla täytettyjä. Tuntuu, että niin ovat ihmisetkin ainakin liike-elämässä. En halua kuitenkaan yleistää, vaikka raha onkin pelinhenki. Aina on poikkeuksia. Mistä ne voitot syntyvät? Entä rikastuminen?
Aivan fantastinen teksti, selvää, hyvää, vaatimatonta, vähän hauskaa kirjoittamista, ja sisältö on niin diippiä kun mitä itse jaksaa ottaa vastaan, hieno, huippu, 5p.
mästerwerkki
:) tää on vitun kova!
Vertausta, voi ajatella, kuten tahtoo. Alun jälkeen osaan odottaa mitä tuleman pitää, ja toden totta, et saa tekstiä silloin venyttää liikaa, etkä venytä. Myös, sitä tärkeämpää on saada lataus loppuun, ja pelkäsin että et onnistu - mutta, hyvin se kantaa tukien alussa ajattemaani ideaa / teemaa.
Loppulause on ihan huippu. Muutenkin huvittava ja samalla kamala teksti. noinhan me tehdään oikeastikin.
ahahha tää on vitun kova =D 5 pistettä
no aika ihana.
fem poäng.
Aivan ihana. Nauratti. Toimii myös vakavamielisesti ajateltuna, ei siis voi olla huono. 5p
Suorasukaista ja huvittavan naiivia leikittelyä stereotypioilla. Parodioi suurta osaa amerikkalaisista paukutteluelokuvista (itse lanseeraamani termi elokuvalle, jossa ei ole ideaa, ajatusta, juonta eikä yhtään mitään, mutta tavaraa siinä särjetään periaatteella enempi parempi) kerralla. Raadollisuus taustalla niinkuin muissakin teksteissäsi. Hymyilyttää ja toimii taas kerran, 5p.
Taidokas, kaikessa keruudessaan, antoi syvän syyn miettiä, kuka minä olen?
Herää kysymys: onkohan tämän "hengentuotteen" luoja saavuttanut vielä edes kouluikää????
Se on ihan aiheellinen kysymys.
Pidän tästä, on hauska mutta silti samalla synkähkö, saa ajattelemaan. Tämä on vähän kuin lapsi puhuisi, mutta minulle tuli jännästi mieleen miten Hollywood-leffat ovat juurikin tuollaisia.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4 (29 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty