Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Saippuaa suolla

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
20.1.2014.

Siskoni linkitti sivuston jossa ulkomaanelävät olivat testanneet saippuakuplien käyttäytymistä äärimmäisen kylmissä olosuhteissa, pakkasta oli kait ollut peräti kymmenkunta astetta.

Siskoltani sain saippuakuplavärkin lainaan ja kun pakkastakin sattui tuona tammikuisena aamuna olemaan 22 astetta, suuntasin Torronsuolle kun en kehdannut alkaa tuossa kerrostalon pihallakaan pyllistellä ja olin melko varma ettei Torrolla ketään noin kylmällä ole. Eikä kait ollutkaan, tai en ainakaan havainnut.

Pari tuntia siinä sitten meni kuplia puhallellen ja niitä pää kirjaimellisesti maassa kuvaten. Näppituntumalla saattaisin väittää noin joka viidennenkymmenennen kuplan selvinneen maahanlaskusta ehjänä.

Tuolta painelin vielä tunniksi hevosia kuvaamaan kun keli oli niin kylmänkaunis. Kotona oli sitten vähän ovela olo - kuumetta päälle 38; kaikella hauskalla on hintansa.
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Tätä ideaa en olekaan ennen nähnyt! Saatan kyllä itsekin joskus kokeilla, en kuitenkaan tänä talvena, se taisi jo mennä.
Jopa joulun henkeä kuvaa tämä, vahingossa kaiketi. Herkkä ja tarunomainen tunnelma, semminkin kun tietää kuvan ottamisen taustoja. 4 p. (Mielenkiintoisia nuo ykköset ilman perusteluja!)
Tosi sinnikkäät saa kuplat onnistuneesti jäätymään , saatikka kuvattua näin täydellisesti. Olen yrittänyt joskus, mutta tuloksetta. Niiin onneksi olkoon!! Ja vielä nuo sävyt ja kuvioiden yksityiskohdat tolleen metalliset, vaikka jää on hauras ja kevyen ohut.
Joo, kannattaa kokeilla, uskon että tuosta voi saada paljon irti. Minähän kanssa tietysti innostuin että tästähän saa paljon irti, mutta sitten iski se flunssa ja kun kuume oli hellittänyt niin pakkaset olivat menneet. Kävin tosin yhden kerran siinä sairastelun aikanakin, muttei siitä tullut yhtään mitään.

Ja kyllä niitä tosiaan aika sitkeästi saa noinkin kylmässä puhallella, että ehjiä syntyy.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.39 (31 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty