Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Pysy väylällä

Öljy kankaalle 73cm x60cm
-Juhani Rytkönen

Annetut kommentit

Onpa todella hulppean näköinen työ Jussilta! Pienet yksityiskohdat vain ainakin minun näkökenttääni tässä rassaa vaikka pidän hiton paljon tämän työn yleis-ilmeestä.
Ensinnäkin työn valöörit heittää hupsistakeikkaa. Jotenkin epäilen että olet tehnyt ne tahallasi, sillä niin silmiinpistävät ne ovat kaikessa karmeudessaan. Sen sijaan yksityiskohdat kuten linnut ja muut ovat niin sinua ja sinun tarkkaa työtäsi mistä pidän.
Kuutamo tuolla pilvien välissä mielestäni on turhan kelmeä ja valoton. Olisin toivonut siihen noita samoja kontrasteja kuin tuossa soihdussa tytön kädessä.
Jos jäät pohtimaan mitä tarkoitan noilla valööreillä niin vihjaan että näyttäisi siltä kuin valo tähän tulisi tuon naisen etuoikealta ikäänkuin siellä olisi jokin valaiseva tekijä.
Minun on vielä mahdoton tätä pisteyttää ennenkuin tiedän mitä olet tässä tarkoittanut kuvata. En ole sitä vielä keksinyt.
Vapaa mielikuvitus valon tulosuunnalle sekä valöreille. Halusin tässä ripotella fantasiaa, suurrealismia, sekä realismia keskenään, mikä yleensäkin on pohjana töilleni, jättääkseni jokaiselle katsojalle portin auki omaan tulkintaan.
Sittenhän tämä on täydellinen! ;)
Kyllä tämä on tosi taitavasti maalattu. Hyvät sävyt ja feidaukset. Jos voisin, lisäisin savua nousemaan liekistä ja roiskeita enemmän aaltoihin. 5p.
Miten olet sanut nuo liukuvärit tehtyä, esim. tumma oikealla... minun silmäni näyttää taas vahvasti photoshopilta :/
Siinnä on neljä- viisi värilaakeria maalattu päällekkäin. Kautta ison osan taulua vähintäin kaksi laakeria. Öljyllä maalatessa kun saa sen alemman laakerin transpentoimaan, elikkäkin kuultamaan sieltä alta, riippuen öljyn määrästä. Kyseisellä tekniikalla on mahdollisuus saada tasaisia värivivahteita sekä värivaihdon toiseen väriin tasaisemmin, ikäänkuin "liukuvärinä". Pitää antaa kuivua muutamapäivä värin, muutoin se sekaantuu uuteen väriin uutta laakeria maalatessa. En näe mitään järkeä alkaa digitaalisesti maalaamaan perinteistä pensseleillä tehtyä työtä photarilla saadakseen sen Aukealla näyttämään paremmalta, ellei sitten erikseen siitä mainitse julkaisun yhteydessä. Itsensäpettämistä mielestäni moinen homma.
On kyllä täyteläiset värit ja dramaattinen tunnelma. Ripaus kohti realismia menisi, jos lokeissa olisi tuota soihdun valonkajoa valoissa ja vähän tummemmat varjoisat puolet, mutta näinhän ne lokit paremmin erottuu. Laivan takana meri sulautuu upeasti taivaan väritykseen.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3 (13 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty