Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Horisontti


Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Antti Partanen

Annetut kommentit

vaa ompa komia. ja komiat värit. 5
On kyllä komea.
Haa, riskaapeli nimi, kun 0,2:lla kuva on vinksin vonksin:) Selkämeren maisemia itsekin imeneenä olen ehkä jäävätty, mutta kehuttakoon nyt ainakin etualan esilletuontia. 30-sekuntinen ei aina ole maitoa, vaan niin kuin tässä, hyvinkin elävää pintaa. Pimenevässä illassa taidokkaasti esiin kaivettu kallio. Rajaukset kiinnostavat: tällä kertaa neliöksi eli punaviiru oikealta pois.
Heh, Markku oli oikeassa, just tuon verran se oli kallellaan kun tarkistin, vaan ei ole enää.

Oli ihan koskematon rajaus, kun muistaakseni käytin kuvatessa kameran elektronista vesivaakaa ja lisäksi sen tarjoamaa automaattista horisontin oikaisua (pitääpä samalla kehaista, että Pentaxista löytyy tuo jälkimmäinenkin näppärä ominaisuus, vaan koettakaapa etsiä sellaista Canikonista...). Silmämääräisesti niin suorassa on joka ruutu tuolta, että noin se varmaan oli. Mutta eihän vesivaaka sen enempää kuin automaattikorjauskaan niin tarkkoja sentään ole, etteikö pieniä kallistuksia vois tulla.

Kokeilin myös neliörajausta, mutta mun silmään se ei toimi ollenkaan, kun oikeaan ylänurkkaan jäis siinä tapauksessa kuvan kirkkain kohta vieden katseen siellä hetikohta kuvasta ulos. Mietin taannoin itsekin tuon punaviirun sopivuutta kuvaan, mutta tulin siihen tulokseen, että se saa olla siinä.

Se on muuten kuu, joka tuon kallion taidokkaasti valaisee... + tietysti riittävä määrä Lightroomia :-).
Hienoja sinisen ja vihreän sävyjä. Kuun silta piirtyy pehmeänä ja lämpimänä kauniisti sekin. Onko yhtään kuvaa, jossa olisi kuu mukana? Itse kenties käsittelisin tuon viirun pois (jos näkyisi pidemmälti saisi se jäädä, nyt hieman häiritsevän niukka). Rajaus on erittäin toimiva juuri näin.
Kiitoksia! Kuu oli jo niin korkealla, että tähän maisemaan sitä ei saanut mahtumaan (yhdessä kauempaa otetussa näkymässä se on mukana, mutta on vaan puolikuu eikä muutenkaan näytä oikein hyvältä).

Voishan sen viirun kloonata pois, mutta luontokuvien pientäkin manipulointia vältän periaatteessa (VLK-sääntöjen mukaan toimien). Linssiheijastuksia voin siivota ja peilikuvaksikin kääntää, mutta siinä se sitten onkin; joskus harvoin poikkeuksena jonkun häiritsevän, pienen yksityiskohdan poisto.
Tyylikäs ajaton kuva kauniilla sävyillä ja eläväisellä vedenpinnalla.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.48 (31 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty