Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Taas yksi aamu muistaa

Se oli aamuvuoroviikon jälkeinen lauantai. Säätiedotus ei luvannut aamuyölle erityisen hyvää säätä, mutta päännollausmahdollisuudesta kaatopaikalla vietetyn viikon jälkeen haaveilleena laitoin kuitenkin herätyksen varmuuden vuoksi hieman ennen neljäksi. Tosin se oli tähän vuodenaikaan hieman turhan myöhäistä Paratiisia ajatellen, mutta kelasin että vaihtelu voisi virkistää.

Nukuin jonkun tunnin, heräsin. Usvaa näkyi siellä täällä, mutta auringonnousun suunnalla oli taas se pakollinen pilvilautta, kuitenkin sen verran ylhäällä että arvioin kiirettä pitäen ehkä jonnekin ehtiväni ennen valon sammumista.

Torronsuotakin harkitsin mutta torjuin sen todennäköiseen ruuhkaan vedoten - lauantaiaamu ja kesälomakausi parhaimmillaan. Kuvauspaikkavalintani johti kuitenkin matkaamaan Torronsuon parkkipaikan ohi eikä siellä hämmästyksekseni näkynyt kuin pari matkailuautoa, joissa niissäkin verhoista päätellen nukuttiin! Äkkiä liinat kiinni, u-käännös ja tornille. Aurinko oli tietenkin jo noussut ja lähestymässä sitä pilvilauttaa, olisi tehnyt mieli juosta mutten kehdannut. Torni oli tyhjä ja ylhäällä se sitten eteeni aukeni, valon valtaama, usvainen suomaisema. Usva eli ja valokin muuttui. Se oli hieno tunti jonka siellä ylhäällä palelin, tai ei sitä vilua taas niitä näkyjä tuijotellessaan ehtinyt niin huomatakaan mutta kotona kurkku vähän karvasteli.

Autolle palatessani olisi tehnyt mieli mennä keikuttamaan niitä matkailuautoja että katsokaa nyt mitä menetitte vaikkei se olisi vaatinut lyhyttä kävelymatkaa kummempaa! Kyllähän se tällaisesta valoriippuvaisesta jotenkin hämärältä taas tuntui, että kun nuokin todennäköisesti olivat juuri sen suon perässä sinne tulleet... eikä se päivänvalolla niin erityisen ihmeelliseltä näytä, ainakaan optimaalisiin aamuihin verrattuna. Mutta jokainen tyylillään, ja meikäläisen onnihan se rauha taas oli.
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Kiitos!
Kyllä! Osui ja upposi!
On ollut varmasti hieno tunnelma. Valonsäteet hipovat täydellisyyttä. Vitonen.
Yksi parhaista koskaan näkemistäni luonto/maisemakuvista,aivan huikea valo joka sopii täydellisesti maiseman harmoniaan. Kyllä on hienoa katsella kuvia joissa kameran takana tiedetään mitä tehdään.
Joo..pidän kuvistasi aina, kuten tästäkin. Nyt kun olen "tottunut" niihin, sanoisin että olisikohan ehkä piirun verran kompaktimpi, jos oikealta ottaisi yhden tumman puun pois..? Olen täysin urpo mistään moittimaan jne...mutta ennen olit intohimoisempi ja tarkempi. Ja taas, voi olla että olen itse jämähtänyt tai jotain :D Isompi selitys sinulla kuin kuva.
Joskus tuntuu ihmeelliseltä että Suomestakin voi saada näin hienoja kuvia :) !
Erään kaverin vanhemmilla on mökki melko upeessa paikassa. Tuli noista karavaanarinukkujista mieleen eräs kaveri, joka mökkeillessämme aina linnoittautuu makuupussin syövereihin liian aikaisin muiden valvoessa kesäyötä. Kun taivaalla on kuu, veden pinnalla usvaa ja kaiken täydentää hiljaisuus, ei siinä kyynel kaukana ole. On se kesäyö vaan jotain sanoinkuvaamattoman hienoa. Ei siitä turhaan ole runoja ja lauluja tehty.
Kiitoksia kaikille oikein, oikein, oikeinoikeinoikein paljon.

Ja Saralle: saattaisi hyvinkin olla. Myönnän olevani vähän turhankin jämähtänyt siihen että pitäisi saada sommittelun puolesta valmista. Tuolla tuo 300 millinen alkaa ajoittain olla vähän siinä hilkulla, että alkaako ahistaa kun ei pääse riittävän lähelle.

Joo, kyllä Suomi uskomattoman kaunis maa on, kun vaan löytää ne paikat tai ehkä vieläkin enemmän: jaksaa löytää itsensä niistä sopiviin aikoihin. Itse tykkään että lumimyräköitten ohella juuri ne hetket kun kesäyö alkaa kallistua kesäaamun puolelle on sitä parasta aikaa, joissa on vähän helvetisti taikaa. Siis jos kelit osuu. Suosittelen lyömään päätä seinään, nukkua ehtii vaikka... joskus muulloin. :)
Minulle tuli mieleen lapsuuteni mystinen metsä.5p.
Kiitos.
On se... hieno.
Kiitoksia.
Kiitos tästä, varsinkin tarinasta! Jälleen pääsee ikään kuin tilanteeseen mukaan, on niin elävästi kerrottu.

Valo on erityisen hieno, mutta kun muistelen jotain muita sumumaisemakuvia jossain muualla, haluaisin nähdä maisemaa laajemmin, ehkä vaikka panoraamamuotoon rajattuna. Tämä siis tietämättä, olisko siinä maisemassa muualla katsottavaa, mutta hiukan ahtaalta tämä mun silmääni näyttää. Tilanne olis ihan toinen, jos puunlatvassa istuisi joku lintu...

Hyvä nosto ylläpidolta, sopii erinomaisesti etusivun kuvaksi näin jälkeenpäinkin!
Tuosta ei paljon laajempaa saa oikein otettua - etualalla kasvaa korkeita kuusia ja niiden välistä on yritettävä kuvat talteen saada eikä leveyttäkään niin kovin runsaasti ole - tuossahan alkaa jo yläosa tummua vastapäisen metsänreunan vuoksi. Myöhemmin kesällä kun auringonvalo osuu vähän toisenlaisesta saattaa vähän laajempiinkin olla mahdollisuuksia, ainakin muistelisin suhteellisen laajasti valaistujakin näkyjä tuolta joskus räpsineeni. Palaamme asiaan jos syytä tulee... :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.29 (38 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty