Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Quarter Moon

Valmiin valokuvan pohjalta tehtyä käsitetaidetta. On jännittävää miten ihminen sokeutuu omalle kielensä sanastolle. Englannin kielessä on termi "quarter moon", mutta silti kun googletin "quarter moon", en löytänyt ainuttakaan kuvaa tai meemiä, jossa kuusta näkyisi neljännes. Niinpä täytyi itse vääntää paintilla. Varmaan jo lukuisat lapset ovat piirrelleet vastaavia kuunneltuaan aikuisten puhuvan "neljänneskuusta", mutta kukaan taiteilija ei näytä vielä tarttuneen ideaan.
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Julistemainen, ideasta ja sanaleikeistä tykkään. Toteutus kuun osalta aavistuksen suttuinen. Jos haluat tekstit näyttämään siistimmiltä reunoiltaan, on flättää teksti isompaan kuvaan ja pienennä kuvaa, tai vaihtoehtoisesti tulosta kuva teksteineen (300 dpi) skannaa tai valokuvaa se, ja lisää teksti uudestaan paikoilleen, näin tekstistä tulee enemmän osa kuvapintaa, ja vähemmän päällä kelluvan oloinen.
Kiitoksia neuvoista. Facebookissa minulle jo ehdotettiin tuota julistetoteutusta. Itse en ole lainkaan opiskellut graafista suunnittelua tai edes kuvankäsittelyä, joten kaikki vinkit ovat tarpeen. Todennäköisesti en edes yritä itse toteuttaa tätä valmiiksi, vaan ulkoistan kuusta otetun valokuvan tarkemman kuvamuokkauksen yhdelle henkilölle ja pyydän jotakuta toista viimeistelemään tekstin ja mahdolliset muut elementit. Tämähän on periaatteessa vasta pelkkä luonnos.
Sommittelua voisi vielä miettiä kuun ja tekstin suhteen... lähempänä toisiaan toimis paremmin mun silmään.

Itse teos toimisi paremmin myös ilman tuota selitystekstiäsi... anna kuvan puhua puolestaan ja katsojan tehdä päätelmät. Liika selittely tässä ärsyttää ainakin mua ja luulisin pisteistä päätellen että monia muitakin... Vähän sellainen katsojan aliarvioiminen ja itsensä nostaminen tulee väkisinkin mieleen eikä se välttämättä ole kovin hyvä juttu. Selittelyissä siis less is more :)
Tykkään erityisesti noista jpg-artefaktien näköisistä jutuista keskellä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.73 (11 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty