Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

Peruna

Kasvaa maassa peruna
se on pimeässä
ja sitä pelottaa
koska se ei näe mitään

Kiskoin sen juurinensa
ja se pelästyi
se näki päivänvalon
ja oli iloinen

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Anette Salo

Annetut kommentit

Hauskan naiivistinen. Normaalilogiikalla voisi tietysti miettiä miksi sitä perunaa se pimeys pelottaa. Ja mitä sen pitäisi nähdä? No, ehkä tähän ei ole syytä sotkea logiikkaa. Pataan se joutuu, turha iloita. Tarinan opetus: Juureton peruna on iloinen päivänvalosta ennen paiskaamista kellariin. Elämän allegoria.
Kiitoksia kommentistasi :)
Toivottavasti peruna ei saa liikaa suoraa auringonvaloa, koska silloin siihen alkaa kehittyä myrkyllistä solaniinia ja se muuttuu vihreäksi ja syömäkelvottomaksi eikä päädy pataan. Vihreä peruna on iloinen peruna?
Yksinkertainen ja hauska. Tunsin itseni hetken ajan tuoksi perunaksi ja ilostuin niin kuin se. Päivänvalo, ah! Paistaisipa aurinko huomennakin.
Pitäisikin käydä hakemassa pottuja...Tällainen naivistinen tyyli on minulle periaattessa vähän vieras laji, mutta ihmeen vähän tämä kuitenkin ärsytti. Hauska ja sopivan simppeli. Tämähän voisi olla vaikka jossain lastenkirjassa. Taustalla tosin häämöttää melko synkkä allegoria, johon en tosin nyt viitsi mennä, koska se ei liene tämän runon pointti muutenkaan.
Huikean hassu.
Tsihi. Onpa sympaattinen kuvaus perunasta.
Aivan hillitön. Kuitenkin jään kaipaamaan oivaltavampaa lopetusta, jotain mikä jäisi hykerryttämään. Lapsenomaisuus rules, mutta nyt tuo loppuu jotenkin liian.....töks. Pienellä hionnalla tästä saisi täydellisen, tätä mieltä mää olen!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.8 (10 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty