Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

Kun talvi

Liukastelua talvipakkasilla,
kolistelua kiskoilla,
jälleen saavutaan töihin,
nukahdellaan, raadetaan,
öristään, raadetaan,
saavutaan,
kylmään rappukäytävään,
tutkitaan nimilistaa,
jotta tiedetään missä asutaan,
syödään nuudeleita,
jääkaapin valossa,
kattolamppu

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Sami Salminen

Annetut kommentit

Heh, ja täällä eläkkeellä sitä vaan ollaan ja istua pollotellaan.
Runossa työ esitellään automaationa. Elämän syöjänä, jopa. Ei siis kovin mieltä ylentävä runo, mutta silti minä pidän tästä. Tyyli eheä ja tunnelma vahva. Runossa erityisen paljon tykkäsin "saavutaan"-sanan toistosta, kovin onnistunut minun mielestäni. Hmm. Se mistä puolestaan en pitänyt, on tuo "öristään" tuolla välissä. Se oli minulle tässä se sana, joka vähän töksäytti.
tyhjänpäivästä
Ihana! Nyt pilkut toimivat. Minusta tyhjänpäiväisen yli tässä astuvat kaksi: nimilistan tutkiminen ja nuudelit jääkaapin valossa.
Minä tässä juuri tulin, tuuraamasta. On jo nukkumaanmenoaika, mutta silti vähän jatkan, jäi kiinnostus päälle. Tässä runossa se on, ihmisen elämän yksi puoli, joka tuntuu välillä, että vie kaiken ajan. Tämä runo sujuu kuin rasvattu, on tullut rytmi päiviin ja töihin. Minusta tuo "öriseminen" kuvaa runon miehistä puolta, naipuolisella siinä kohden ehkä pikemminkin pöristään (jutellaan työtoverin tai asiakkaan kanssa) tai peräti lirkutellaan. Työelämään on kaikki annettu, tuskin edes enää jaksaa muistaa missä asuu, mutta onneksi on nimilista, ja siitä sitten alkaakin runo valaistua loppua kohti; nuudelit syödään suoraan jääkaapista ja köllähdetään sänkyyn ja huomataan kattolamppu, joka pitää vielä viimeisillä voimilla jaksaa käydä sammuttamassa. Ja sitten: hyvää yötä! Aamulla alkaa sama ruljanssi alusta. Ainoa, mikä ehkä vähän vaihtelee on sää. On tärkeää saada nukkua hyvin, että jaksaa olla sitten virkeänä töissä, muuten menee taas nukahtelemiseksi, örisemiseksi tai pörisemiseksi. Yksinkertaista ja selkeää elämää! Mikäpä sen parempaa. Ei tarvitse paljon ajatella. Kaikki sujuu rutiinilla. :) Ihanaa! Olisipa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.8 (5 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty