Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Aamutunnelma


-Pia Rautio

Annetut kommentit

Taisi olla FB:ssä kun tähän törmäsin ja loksautti sielläkin leuan. Tiedä miten monta vuotta tässä on tullut haaveiltua siitä että kun saisi jonkun kuvattavaksi sumuun - hyvä että joku saa. Upea kuva.
Hieno kuva. Ehkä tuo malli voisi olla kuvassa suurempana, mutta ainahan sitä voi toiveita esittää. Täydet pinnat joka tapauksessa.
Aamutunnelmaa parhaasta päästä! Griegin voi melkein kuulla soimassa tuossa taustalla :-). Tyttö ja mekko sopivat täydellisesti avaraan sommitteluun. Aukean aikojen parhaiden kärkikaartiin kuuluva kuva ilman muuta.

Vaan näinkin upeassa kuvassa mua jonkun verran häiritsee sävyliukuman huomattava epätasaisuus kauttaaltaan auringon alapuolella. Pian kalusto ja kuvankäsittelytaidot ovat varmasti korkeata luokkaa, joten onkohan tosiaan niin kuten näyttää, että tämäntyyppisissä tilanteissa sävyrepeämät ovat vielä nykyaikanakin digikuvan heikko kohta? Olen huomannut vaikeaksi välttää tuota, jos RAW-kuvalle tekee hiukkasenkin säätöä jälkikäsittelyssä, mutta luulisin silti, että varovaisemmalla otteella tuota posterisaatiota voisi lieventää. Veikkaan myös, että upeudestaan huolimatta kuva poistettaisiin tällaisena Vastavalosta, jos olisi siellä myynnissä... (ko. paikassa tekninen moitteettomuus jyrää visuaalisuuden 6-0).
Olet oikeassa, Antti: sävyliukuma ("liukuma" - portaikko?) todellakin on ruma. Kokeilen saisinko kuvaa ladattua tänne yhtään parempilaatuisena.
OHO!!!!!!!! Onpa upea kuva.
Pitääpä vielä kommentoida tuota "rumaa" sävyliukumaa, että samanlaista näkyy olevan jopa pahempana peräti maailman arvostetuimman luontokuvauskilpailun Lontoon WPY:n muutamissa palkituissa kuvissa. Näyttää vahvasti siltä, että se on digikuvan ja kuvankäsittelyn ongelma, johon ei ole vielä kunnollista ratkaisua (kontrastin, clarityn yms. riittävä vähentäminen kun voi syödä liikaa kuvaan haettua tunnelmaa).
Hmm.. Tässä kuvassa juuri liukumien osalta laatua heikentävien toimintojen (kuten vaikkapa kontrasti) määrä on minimaalinen. Sumu oli todella sakea ja juuri haihtumassa auringonnousun myötä. Luulisin nettikuvanlaadun olevan suurin vaikuttava tekijä (vrt. 16/32-bittinen tiedosto).
Kolme adjektiiviä haluan heittää.
Herkkä, kaunis ja hauras.
Kiitos kommenteista ja hyvästä palautteesta!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.4 (40 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty