Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kesäilta

2013
akryyli kankaalle
80 x 60 cm

Laitan vaihteluksi välillä perinteistä maisemaa..
-Harri Salmi

Annetut kommentit

Tämähän on näyttelykamaa. Fuengirolassa on tuota vanhempaa ikäluokkaa, jotka arvostavat tämäntyylistä perinteistä taidetta.
Moi Juhani! Olenkin miettinyt, että kannattaisko ottaa Espacion näyttelyyn nykytaiteeni lisäksi muutama perinteinen?
Kannattaa ottaa muutama perinteinenkin. Espacion näyttelyissä käy kuitenkin niin paljon Espanjalaisiakin ja ulkomaalaisia täällä asuvia, sekä seniori-iässä olevia, jotka tykkäävät perinteisestä. Ja tilaahan siellä on, kaksi salia. Aika useasti siellä on nykytaiteeseen suuntautuvia näyttelyjä, jotka myöskin ovat suosiossa. Voisit harkita mukaanottamista myöskin muutaman kooltaan pienemmmän, jotain 40 x 60. Useinkin nuo loma-asunnot ovat senverran pienempiä, että ihmiset mielellään ostavat pienempikokoisia töitä täälläoleviin asuntoihin.
Jotenkin tyypillinen Harrin värimaailma. Hiukan vain ilmääni häiritsee nuo muutamat jyrkäksi kuvatut mainingit. Muuten aiheenmukainen loistava tunnelma! 4p
Kannattaa Harri. Tosin näyttelyssä menee vain nykyaikaisempi kaupaksi ja tuntuu kiinnostava kriitikoitakin. Mutta kun taiteenostajat tietävät että hallitset tämänkin taiteenlajin ottavat varmaan yhteyttä asian tiimoilta. Aina löytyy joka taiteenlajille ystäviä. Yleensä vaan jos viet galleriaan niin eivät välttämättä huoli niitä mutta veisin jos mahdollista. Itse pidän ihan joka lajin taiteesta. Täällä opin arvostamaan myös digitaidetta ja pitämään sitä yhtenä taiteenlajina. 4p
Kiitos viisaista kommenteista.
Täällä Costa de Solilla Ritva menee perinteinenkin, varsinkin maisemapohjaiset työt kylläkin hyvinkin kaupaksi. Sopiva koko ja sopuhinta.Espanjalaisetkin ovat yllättävän kiinnostuneita perinteisistä maisematauluista.
Yleensä ihmiset ostavat tauluja kummallisin syin. Perinteinen pitää liittyä johonkin esim. Ihan kuin meiän järvi jne. Kotiin ostetaan kauniita maisemia ja yllättävän moni ostaa kotiin värin vuoksi. Kerrankin yhdessä näyttelyssä yks ihminen kysyi että löytyykö tälläistä ruskeena, työ oli sinertävä. Ei löytynyt. On viety kotiin taulu, ihan esittävä mutta ei sovi maton kanssa jne. Taide on kuitenkin melkoisen arvostettua joka saralla että maalataan itsemme takia ja jos joku vielä ostaa. Ollaan onnellisia että joku näkee siinä jotakin, puhumattakaan rahasta.

Näin on. Kysymys on, maalaako rahan takia, vai toteuttaakseen itseään. Jos maalaa rahasta, on maalattava toisten ehdoilla. Itselläni on ekonomia tässävaiheessa elämää järjestyksessä (eläke) ja oma asunto, jotenka voin maalata omilla ehdoillani, välittämättä menevätkö kaupaksi. Lykkyä tykö Harri näyttelyyn, ota nyt muutama perinteinen joukkoon mukaan, olen niinmonessa näyttelyssä täällä Malagan seudulla käynyt, myöskin, jossa on ollut pelkästään perinteisiä maalauksia, kyllä on kansalle kelvannut perinteisetkin, niinkuin nykytaide, ihan samassa suhteessa.
Maalaan itselleni, omia kokemuksiani ja unelmiani. Tietty teen välillä myös tilaustöitä.
Tykkään! Joutsen on ihanan terävä ja herkkä, samoin nuo lentoonlähtöjäljet vedessä. Pilvet jotenkin vähän... kökköiset? Mutta ei se pahasti häiritse.
Maalaus on kesämökiltämme Isojärveltä Keski-Suomesta. Pilvet on aina haastava maalata, jotta saa oikeanlaisen pehmeyden, värisävyt ja kontrastin.
Mukava kesäillan tunnelma, jossa on mukavaa tuttuutta. Hieman häiritsee selkeä perspektiivivirhe. Kuvassa näyttäisi olevan kahdella eri horisontaalitasolla pakopiste. Ilmaperspektiivin vaikutusta voisi vahvistaa maalaamalla horistotissa siintävän metsän muulla kuin vihreällä. Kuusiin toivoisin muitakin sävyjä kuin tasaisehkoa vihreää. Pilvet ylätaivaalla on maalattu mukavasti! Sommittelu on hyvä ja avara tila tekee kuvasta tunnelmaan sopivan rauhallisen. Joutsen tuo maalaukseen dynamiikkaa.
Kiitti kommentista Olli. Myönnän perspektiivi virheen. Maalatessa se ei haitannut, sillä tunnelma oli tärkein.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.47 (19 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty