Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Majakka III


-Jarno Savinen

Annetut kommentit

Ehdottomasti hienoin majakan kuva mitä olen nähnyt! 5p
Onpas komea, majakka ja taivas ja vesi ja tunnelma, kaikki! 5p.
Hienot sävyt. Voisitko kertoa, miten taivas saadaan värikuvassa näin dramaattiseksi? Mitä kuvankäsittelyohjelmistoa ja mitä operaatioita olet käyttänyt? Ainakin vinjettiä olet lisännyt? Mutta miten tummennat osan pilvistä? 5 pistettä.
Majakan ympärillä outo vaalea rajaus. Epätodellinen ja erittäin käsitellyn näköinen. Terävämpi ja tarkempi kuin yksikään ihmissilmä näkymän luonnossa näkisi. :/
Helppo tapa lisätä taivaan draamaattisuutta tämän tyyppisessä kuvassa on esim. photarissa kopioida taso, sen jälkeen ottaa sekoitusvalinnaksi vaikkapa multiply. Säätää opasiteettia kunnes taivas on riittävän synkkä. Ja sitten tasomaskilla rajata vaikutus taivaaseen. Tasomaskia pehmennetään jotta rajat ei näy selväsi ja ihastellaan lopputulosta. Hiukan sama juttu kuin tekisi kemikaaleilla kuvaa eli valottaisi kuvan eri osia erilailla.


Idea ja toteutuskin hyvä lukuun ottamatta haloja ym. käsittelyn jälkiä.

Hmm.. todella hieno taulumainen kuva. Minun silmääni tämä on mahdollisesti yhden valotuksen HDR-teos, saatan tosin olla väärässäkin.
Pidän erityisesti sävyjen tasapainosta ja tekstuurista. Myös kuva rajaus ja asettelu ovat kohdillaan.
Hieman häiritsee vinjetti, joka ilmenee ainoastaan oikeassa alakulmassa. Taivas puhuttelee mutta kivisillan alkupuoella oleva tumma rypäs hieman tökkii.
On tää kuitenkin hyvä, 4 pistettä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.91 (44 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty