Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Oksat lumessa.

akryyli, 54 x 73
-Esko Matilainen

Annetut kommentit

Esko Matilaisen työskentely kypsyy kohti upeaa realismia, jossa taiteilija itse muokkaa objektien muotoja ja siten tunnelmaa, luonnon malleja avuksi käyttäen. Hienoa jälkeä.
Kiitos kommentistasi Aki.
Minä en ihan ota tolkkua tästä kuvasta. Jään miettimään onko tuo paksuin oksa jotenkin hankea vasten, vai miksi valkoinen niin sulavasti sekoittuu taustaan, ja jos sen oksan päällä on niin paljon lunta, miksi muut näyttävät niin paljailta.
Äkkinäkemältään pidin teoksesta ja sen tunnelmasta, ja pidän vieläkin, mutta em. asioita jäin miettimään.

Samaa minäkin pohdiskelin niinkuin Villekin ja kaipasin asiaa selventävää varjokuvaa. Tykkäsin kuitenkin työn talvitunnelmasta jo aiemmin eikä se ole muuttunut.
Lähtökohtana oli kaatuneen puun oksat, jotka muodostivat mukavan näköisen sommitelman. Ei tässä ihan ehdottomaan realismiin ole tietysti pyrittykään, vaan värien ja oksien muotojen sommitelmaan. Voisi ajatella myös, että lumi tuiskuaa yli kaatuneiden oksien..
Varjottomuus sopii hienosti tähän pohjoisen kaamosaikaan. Minä koin juuri tuon tuiskun ja sen riipivän lunta pois oksilta. Kannattaa jatkaa tällaista realistista linjaa.
Kiitokset kaikille kommentoijille. Työn voisi tietenkin maalata myös siten, että osa oksista peittyisi. Ehkä joskus teen toisen sellaisen kokeilun:)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3 (14 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty