Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

puita metsältä

pastelli ja hiili paperille, A2
-Ville Turkia

Annetut kommentit

Ihan ok, mutta ei ole sun vahvimpia töitä.
Kasvokuvissa olet hyvä,välillä on mielekästä tehdä myös jotain muuta.Tässä et ole parhaimmillasi.3p.
Mulle toimii ihan kybä - femmalla. Tulee sellainen fiilis, että siellä on jotain tuolla ulkona. Valo taustalta on toteutettu onnistumeesti. Hyvä näin esitellä monipuolisuutta ja taitavuutta, tavanomaiseta tuotannosta poiketen. Sitä kautta katsoja sitten taas osaa katsella niitä kasvokuviakin eri tavalla.
Annoin ehkä hieman alakanttiin kolmosen, koska toteutustapa ja aihe eivät oikein kohtaa toisiaan. Lämpimät punaruskean ja keltaisen sävyt viittaavat siihen, että kuvaat valon osumista kangasmetsään. Maisema ei kuitenkaan hahmotu (tai hahmottuu huonosti) valoin ja varjon alueiksi. Muutamassa kohtaa on saatu mukavasti esiin, miten valo voi heijastua puun rungosta (esim. puut etuoikealla), mutta muuten rungot ovat melko ilmeettömiä. Oranssi tausta on hieno, mutta jos on tarkoituksena esittää puita vastavalossa, maaston varjokohdat olisivat todennäköisesti paljon tummempia.

Sekin hieman häiritsee, että kuvan keskialue on tehty täsmällisemmin ja reunoille mentäessä jälki on jotenkin haparoivampaa.

Tuo yllä sanomani on toki vähän kovasanaisempaa tekstiä kuin mitä kuvasta ajattelen; sen fiilis on hyvä, ja kestänee useammankin katselu. Koetin vain vähän jäsentyneemmin selvittää seikkoja, joiden vuoksi pudontin pisteitä.
Kiitos kommenteista!
Täytyy tosiaan välillä kokeilla vähän muuta, huvin ja harjoituksen kannalta.
Realistisuutta en tässä tavoitellut, mutta olisi varmaan pitänyt lähteä selkeämmin ja enemmän leikkimään noilla väreillä, ja pelkistää enemmän. Kiitos Timo noista huomioista, ne on pistetty korvan taakse.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.12 (17 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty