Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Sirens

Öljy kankaalle 130cm x 89cm.
-Juhani Rytkönen

Annetut kommentit

Huikea maalaus Odysseuksen ja seireenien kohtaamisesta. Upeaa jälkeä 5p
Vähän liian "lennokas" työ minun makuuni vaikkakin äärimmäisen taitavasti tehty kömpelöine anatomiavirheineen, liekö tarkoituksella. En tykkää.
Suuritöinen spektaakkeli Kreikan tarustosta.5p.
Varmasti mennyt tähän paljon aikaa ja vaivaa, työn jälki on todella huoliteltua, mutta minuakin vaivaa nuo anatomiavirheet ihan kohtuuttomasti.
Niin, arvelinkin että selitys noille kuolleille kasvoille löytyy kuten aina. :) Kunnioitan kuitenkin sitä tosiasiaa kun kerroit aikanaan että sinulla on kontakteja jopa Amerikan galleristeihin, että tuo kaikki mitä taiteessasi teet on jotenkin hyväksyttävää jälkeä. Saavutuksiasi on pakko ihailla!
Tässä maalauksessa kahden etummaisen seireenin kasvot ja hiukset ym ovat ihan taidokkaasti tehdyt. Viehkeät ja kauniit. Soutajat näkevät seireenit noitina, vai mitä ne nyt olivatkaan, kuitenkin kaikkea muuta kuin kauniita viehkeitä naisia. Soutajien korvat ovat suljetut, ettei seireenien laulu pääse heihin vaikuttamaan.
Herra tarinan pääjehu on sidottuna mastoon ja hänen korvansa ovat auki. Hän näkee seireenit kauniina, kuten etualan kaksi ovat. Näin kai se tarina menee ja tässä se on hyvin kuvattu.
Oma tyyli on oma tyyli ja tuo värienkäyttö on aina sulla yhtä upeaa! Ja se tarina kyllä välittyy aina hyvin. Siis ei kannatakaan ottaa painetta tällaisten tyyppien kommenteista kuin vaikkapa minä ihan itse, jotka ihailee erityisen paljon luontevaa ihmisvartalon kuvausta :D Se on kuitenkin oma taiteenlajinsa, ja tarinankerronta taas toinen.
Naurettavaa että joku klikkaa tällaiselle ykkösen.
Minä en oikein vieläkään tiedä mitä tästä tyylistäsi ajattelisin. Pidän näiden hehkusta ja värien käytöstä todella paljon, mutta hahmojen kanssa monesti taistelen. Päädyn kuitenkin lopulta yleensä pitämään teoksesta.

Tässä kiinnitin huomiota siihen että soutajilla on vauhti päällä, kuten myös etualan vasemmalla olevalla seireenillä, muutoin kuva tuntuu aikaa pysähtyneeltä minulle. Se latistaa hieman tunnelmaa.

Ja sitten asiaan joka on jäänyt vaivaamaan:
Haluatko tietoisesti erottautua surrealisteista ja puhua omasta tyylistäsi suurrealismina?
Kysyn lähinnä siksi että en itse näe näitä surrealistisina teoksina, ja mielestäni tuo termisi "suurrealismi" kuvaa tätä paremmin, sikäli kun ajattelee sen suurpiirteisenä realismina. Mielestäni tämänkaltainen "suurrealismi" sopii tyyliisi ja haluun käyttää ja soveltaa eri mytologioita, uskontoja, uskomuksia, symboleita ja kansantarinoita.
Suurrealismi on hieno sana, jos sitä käyttää kekseliäästi. Itse kyllä mieluusti käyttäisin sitä kuvaamaan juurikin tuota Villen kuvailemaan "suurpiirteistä realismia".

Mitä tulee kasvojen ilmeisiin, niissä kieltämättä esiintyy usein tuollainen kaukaisuuteen katsova hämmennys. Se tekee töistä persoonallisia, mutta henkilöt vähän näyttävät siltä kuin eivät tietäisi mikä on heidän roolinsa kokonaisuudessa. Ei mielstäni kaiken tarvitse kuitenkaan olla täydellistä draamaa, jossa näyttelijäöillä on vahva eläytyminen. Herättää uteliaisuutta, jos joukossa on joku joka näyttää eksyneen väärään kohtaukseen.

Anatomiasta vielä. Olen itse tavannut piirustuksenopettajan, joka ei suostunut ymmärtämään, että ihmisten anatomiassa on eroja. Hän teki kaikille aina raajat samassa oppimassaan mittasuhteessa, vaikka todellisuudessa jonkun jalat voivat olla 20-30% pidemmät suhteessa selän pituuteen kuin toisella. Kun laittaa kaksi saman pituista ihmistä seisomaan vierekkäin niin toisella on ehkä lantioluu 10 cm alempana kuin toisella. Samoin hartioiden tai lantion leveydessä voi olla mielettömiä eroavaisuuksia.

Mäyräkoirillakin on sääriluu ihan eri mittainen kuin vinttikoirilla. Jotkut silti jaksaa tapella siitä mitkä ovat "oikeat" ruumiin mittasuhteet.
Jospa nämä ihmiset ovatkin Neandertaalilaisia! Silloinhan noi kasvokuvatkin näyttävät ihan realistisilta. Ajankohta voisi olla vaikkapa niiltä vuosikymmeniltä. Tosin en tunne kyseistä historiaa niin hyvin.
Onpa mainiot värit ja muodot.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.65 (20 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty