Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Tyttö ja korento

Tyttö kohtasi korennon;
"Oi, kaunis kultasiipi!"

Tyttö sanoi siivekkäälle
"Istu minun olkapäälle!"
Kotirannan kaislikossa
keijukainen hiipii.

Nousi lentohon korento
jäi yksin tyttörukka.

Älä jätä kotirantaa
ennen kuin siipi kantaa!
Korentoiseni, keijukaiseni
kodin kultakukka.

Tyttö kohtasi korennon;
"Oi, kaunis kultasiipi!"

Älä jätä kotirantaa
ennen kuin siipi kantaa.
Kotirannan kaislikossa
keijukainen hiipii.

- Marjatta Pokela -

Vesivärit ja tussin hipaisu A3
-Sini Aittakumpu

Annetut kommentit

Hieno idea ja toteutus muutoin. Taustan etäiSyydet eivät oikein toimi ja se tekee kuvasta "kaksiulotteisen". Kaukana horisontissa näkyy maastoa, joka on pientä, kuten kuuluukin. Kaksi etualan saarta riitelevät kokonsa puolesta. Kauimmaisen saaren tulisi olla pienempi, jotta niiden kautta etenemä toimisi. toisaalta nuo vesi / veripisarat rikkovat kokonaisuuden kuitenkin. Tämä vaatii tutkimista ihan täysin suur/surrealismi mielessä, selvennystä katsontaan kuitenkin voisin taiteilijalta kaivata.

Saaret ja tummat pilvet pois niin johan toimisi ;)
Kiitos tästä - omaan silmäänkin tuossa alaosassa jokin häiritsi, mutta en osannut sanoa mikä. Ei tullut niinkuin luonnoksissa oli, pitääpä verrata niihin nyt uudestaan ja parantaa seuraavaan. Pyrin kuitenkin aika lailla luonnolliseen perspektiiviin ja kehon mittasuhteisiin silloinkin, kun nämä työt on tätä surrealistisempaa sorttia.
Pidin tyttökorennosta jonka siivet eivät kantaneet lähtö on aina riski omaperäinen työ3p.
Kiitos Ari :) Tarkalleen ottaen kuvaa ei ole tehty laulun pohjalta tai laulua kuvan pohjalta, mutta se alkoi pyöriä päässä tätä maalatessa. Noniin, en pilaa enempää katsojan henkilökohtaista kokemusta kuvasta. Lisää vain palautetta, olkaa hyvät!
Rohkaisen vielä ykköstelijöitäkin, että sanokaa vain suoraan mikä ei miellytä - on ruma, luokattoman huonoa taidetta, mikään ei toimi, en vain tykkää - ei tarvitse olla vuolaan monisanainenkaan. Pidän nimettömiä arvosteluja yhtä suuressa arvossa kuin nimellisiäkin!

Taiteessa ei ole olemassa vääriä mielipiteitä.
Olet todella lahjakas ja taitava. Pienet asiat hioutuvat kohdalleen tekemisen ja ajan kanssa, siinä parhaiten opettaa se kun edelleen pitää silmät auki ulkona liikkuessaan/valokuvia katsellessaan ja muistaa tarkkailla kaikkea mikä maisemiin yms liittyy. Hakeudu joskus korkealle paikalle, jossa pääset näkemään maisemaa yli suuren järven. Keskity katsomaan, miten saarten koko ja väritys muuttuu etenemän mukaan. (voit katsella myös valokuvia esim kolin maisemia tms). Saaret, niiden puut - aallot - linnut - pilvet, kaikkien koko muuttuu kauemmas mentäessä, siitä on pidettävä kiinni myös kuvantekemisessä jos tavoitteena on realismi. Terävyyskin muuttuu samoin. Maiseman väri muuttuu.... Vihreä metsä tai saari on tietyssä kelissä kaukana sinisempi, ilma ei ole aivan täysin "kirkas" kun mennään kauemmas. Tiettyyn keliin kuuluu ilman kosteus joka myös tekee kauempana olevat asiat epätarkemmiksi...
Pidä töitäsi näkyvillä niin huomaat niiden kautta, missä olet aikaisemmin tehnyt virheitä ja mitä milloinkin opit paremmin näkemään.
Tässä työssä ensimmäisenä huomaa virheenä oikeanpuoleisen saaren koon ja terävyyden. Se on suurempi ja terävämpi kuin lähellä oleva. Se myös nousee siksi
liian ylös vedenpinnasta Tämä on varmasti sellainen suht nopea toteutus hyvästä ideasta ja pääosin tämä on todella hyvä.
Mielenkiintoinen kuva. Vähän häiritsee käryävä siipi, joka on jotenkin vähän kökkö auringon edessä sekä veteen putoavat veripisarat.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.92 (12 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty