Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Tapsa

Vesiväri + tussi A4 tilauksesta
-Sini Aittakumpu

Annetut kommentit

Kylläpä on huomattava ero noihin aikaisempiin, kun olet uskaltanut käyttää väriä, iso askel eteenpäin. Pientä viilausta tuossa oikeallapuolella, missä ihon väri yhtyy hiuksien väriin, voisit kokeilla ihon siinä yhtymäkohdassa tummemmaksi, ja vastaavasti vaalentaa hiuksia siinä yhtymäkohdassa, jotta se näyttäisi siltä, että se iho menee sinne hiusten alle, ikäänkuin samaan tyyliin kuin vasemmalla puolella, taikka kuin kaulassa verrattuna paidan sävyyn, jossa se iho menee sinne paidan alle, eikä paita ihon alle. nyt saan ainakin minä kuvan, kuin se olisi toisinpäin, ( iho poukkoaa ikäänkuin hiusten päälle), tai ehkä ettei sitä tekisi aivan noin teräväksi, mikäli osaan sen oikein kertoa. Muutoin tässä alkaa olla jo ammattilaisen otteita. Pyydän kuitenkin huomioimaan kirjoituksessani, että itse en ole mikään muotokuvamaalari, tuo kirjoitukseni on vihje, jonka sain muotokuvamaalarilta keskustelussamme.
Täytyy tunnustaa, että kaksi kokeiluversioo meni työpöydän kautta roskakoriin. Vaatii se aika paljon, että tottuu ite tuohon runsaampaan värinkäyttöön. Ihan hyvä huomio myös tuo hiusraja. Kieltämättä kovin epämääräinen muuhun verrattuna.

Seuraavaan yritän käyttää koko väripaletin tyhjäksi :P
Täytyy sannoo että ainakin allekirjoittaneella menee yli hilseen noi Juhani Rytkösen ohjeet enkä tajuu mistä hän siin puhuu? Minä kuitenkin näen että tässä on hiano muotokuvatyö ja lienee sen tilannut on tyytyväinen. Silmiin voisi saada kyllä enemmän eloo tarkentamalla pupillien näkyvyyttä ja tuota "kirkastuspistettä". Tällaisenaan ne ovat hiukan elottomat ja kuivat. 4 p

Minä tajusin hyvin Juhanin ohjeet, niin että ei hätää :D Kiitokset molemmille kommenteista :) Tilaaja oli kyllä tyytyväinen, vaikka itse en ihan ollutkaan. Erehdyin sairastumaan heti kun tämän työn otin ja sitten tulikin kiire.
Nimettömälle mitä kohteliaammin haluaisin kertoa, että en jakele täällä ohjeita, vaan niitä näkemyksiä, mitenkä työn koen ja niitä vinkkejä mitä itse olen saanut, koska en ole itse mitään koulutusta saanut, olen jäävi opettamaan ketään. Lisäksi näin työstä aikaisemman julkaisun jonka yhteydessä antamani kommentti on kirjoitettu, jonka Sini poisti. Tässä uudessa versiossa antamani kommentti ei enään täsmää nykyisen julkaisun kanssa. Mitä silmiin tulee, ottaen huomioon että työ on tehty vesiväreillä, mielestäni ne on elolliset, toki öljyvärejä käytettäessä mahdollisuus kasvaa tehdä ne vieläkin elollisemmaksi. En tiedä onko työtä työstetty ensimmäisen julkaisun jälkeen, taikka kuvankäsittelyssä säädetty, mutta ainakin minun kuvaruudussa se näyttää nyt huomattavasti paremmalta. Mahdollisista kohteliaisuussyistä Sini olisi voinut väärinkäsitysten vuoksi poistaa antamani palautteen ensimmäisen julkaisun yhteydessä, koska palaute ei täsmää uuden julkaisun kanssa, mutta ei se nyt minua haittaa, kun asia kerran tuli nimettömän taholta esille, ja toivoisin etteivä muut käyttäjät reagoisi antamaani ensimmäiseen palautteeseen. Kun näinkin taitavasti osaat käyttää vesivärejä, suosittelisin ainakin kokeilemaan öljyvärejä, mikäli aikaisemmin et öljyllä ole maalannut.
Hetkinen - en ole kyllä poistanut tietääkseni mitään (?) Tämä on sama vanha versio ollut koko ajan täällä näytillä. Julkaistu jo aiemmin, mutta tänään laitoin tuohon etusivun poimintoihin. Mutta Juhani sinä kommentoit niitä vanhempia lapsiaiheisia vesiväritöitä ja tähän sitten ikään kuin jatkui se keskustelu, minusta aivan hyvin - monta arvokasta huomioo on tuossa sinun ensimmäisessä kommentista ja minusta ihan paikkansa pitävästi! :)

Olen ennemmin maalannut akryylimaaleilla. Juuri nyt ei ole mahdollisuutta alkaa öljyväreillä tuhraamaan, tähän asuntoon ei mahdu turvallisesti mihinkään. Toiveissa kyllä on oma työtila ja sitten...
Niin voin kuitenkin poistaa tuon kommentin jos haluat? Minusta se on hyvä kommentti ja pidän sen kyllä mielellään.
Älä nyt poista sitä hyvä ystävä, onhan se hyvänä esimerkkinä lisäksi, millaisia väärinkäsityksiä kommentit saattavat aiheuttaa käyttäjien kesken. Luulenpa että voimakas auringonvalo, joka kohdistui näyttöpäähän, ja näyttöpään vieressä oleva kalibrointimittarin tuntoanturi reagoi näinollen näyttöön kuvaan, josta johtuen se näytti eriltä (tuntoanturi säätää automaattisesti valaistuksen mukaan näyttöpään, mutta jos siihen osuu voimakas auringon valo, tulos voi olla mitä sattuu, ohjekirjassakin pyydetään huomioimaan kyseinen asia). Näinollen kun nyt katson kuvaa normaalivalaistuksessa pysyn sanoissani koskien ensimmäistä palautettani, ja pyytäisin muiden käyttäjien huomioimaan, että kyseessä on ainoastaan oma reagointi kuvaan, kuinka sen näen ja koen, ja tosiasiassahan me jatkoimme sitä keskustelua aikaisemmista julkaisuista.:)
Hyvähyvä ja kiitos edelleen antoisista keskusteluista - Aukea on tällä haavaa paras kanava saada palautetta töistäni :)
Itse en ole akryllillä tehnyt kuin yhden työn, ja totesin heti, että kohdallani väri kuivuu aivan liian nopeasti. Tietenkin työtä voi vesisuihkepullolla suihkuttaa hidastaakseen värin kuivumista, mutta öljy tarjoaa useamman päivän mahdollisuuden työstää väriä sen hitaan kuivumisen vuoksi, jotenka katson sopivammaksi esittää öljyllä maalaamalla "kertomus"/tapahtuma kohdallani. Olen tässä kohtapuolin lähdössä neljän kuukauden purjehdusreissulle, jotenka palaillaan syksyllä keskusteluihimme, mikäli mielenkiintoa ilmanee. On minulla toki purjealuksessamme internetyhteydet ja satelliittiyhteydet, sekä tietokone, mutta se internetti vesillä toimii niin ja näin, välillä ei ollenkaan, ja kun ollaan kaijassa, on muuta tekemistä kuin Aukealla vierailu. Laivan kapteenina, kun turvallisuus ja muut asiat, että ne toimivat, ovat vastuullani.
On pakko sanoo että noi silmät näyttävät "kuivilta kuolleen silmiltä" tuollaisenaan. Pupilit ja kristallipisteen kirkastaminen sekä laajentaminen korjaa asian mikäli työ sinulla vielä on.
Vaikka mielellään tykkäisitkin tehdä koko kuvan "suurpiirteisellä tyylillä" niin muotokuvassa on oleellista "pipertää" ainakin silmät koska ne tuovat eloa malliin. Älä tyydy puolinaiseen kun voit tehdä täydellistä! Vesiväreilläkin tuo onnistuu loistavasti. Jos tuntuu vaikealta niin Guassin käyttö apuna silmissä on sallittua.
Mielestäni Juhanin kannattaisi harkita näyttöpäätteensä kalibrointia uudelleen tai jopa vaihtamista uuteen jos hän kokee noi silmät "elollisiksi".
Tästä oli pakko tehdä puolinainen siksi, että sairastin enkä ehtinyt sitä pipertämistä suorittaa. Minustakin silmät jäivät heikonlaisiksi - on niistä erittäin sallittua huomauttaa, kun kuitenkin aika olennainen kohta työtä! Luultavasti nöyrryn guassiin, kunnes hallitsen homman riittävän hyvin. Kiitos siitä vinkistä!

Hämäännyn välillä näiden vesivärien kanssa siihen korjaamistoimenpiteiden rajallisuuteen. Hupsistakeikkaa kun väri ei lähdekään enää pois tai peity näppärästi toisella. Mutta harjoitus tekee paremman jos ei mestaria :D
Minä en kyllä ymmärrä tuota asiaa silmistä. Kalibroidussa näyttöpäässäni pupillit näkyvät terävästi ja tarpeeksi suurena, samoiten kuin pupillien oikealla puolella oleva valkoinen väri, tosin jos aletaan hiuksia halkomaan, vasemmanpuoleisessa silmässä valkoinen pupillin vieressä näkyy terävämpänä ja voimakkaampana kuin oikeassa, mutta se on mielestäni hiusten halkomista. Silmistä näkee myöskin eri sinisen valörit. Sen siaan minulla, kun noista silmistä kerran tuli puhe, niin se, mitä siinä silmän ympärillä on, niin kaikki mikä on vasemman silmän ympärillä poikkeaa aika paljon oikean puoleisen silmän ympärillä olevaan. Tietenkin sekin asia on katsojasta kiini ja joku katsoja saattaa kokea myöskin silmien ympärillä olevan persoonalliseksi ottaen huomieen tyylin millä työ on maalattu. Muutenkin kun ottaa huomioon henkilön iän, mietiskelin tuossa, olisikoo se sitten passaavaa maalata työlle nuoren ylioppilaskuvan kirkkaat silmät. Mielestäni nuo silmät kuvastavat tuollaisenaan vanhemman henkilön persoonallisuutta. Mutta tämä on edelleenkin vain oma näkemykseni, ja enhän minä mikään muotokuvamaalari olekkaan, jotenka ei kait minun niin välttämättömästi tartte niitä silmiä mymmärtääkkään. Itse koen taiteen, ettei taiteessa ole jotain maalattu joko väärin taikka oikein. Työ, sen sävyt, tekniikka, aihe, kokonaisuus ainakin ratkaisee minulle, tykkäänkö työstä tai en, mutta se seikka, etten jostakin osaalueesta tykkää ei alenna työtä huonoksi taikka väärintehdyksi itselleni, vaikka tässäkin työssä nuo aiemmin mainitsemani seikat silmien ympäryksestä kuitenkin tuovat omalla tapaa vanhemman henkilön elämänkokemusta ainakin minulle, josta johtuen en koe niitä asioita häiritsevänä. Lopuksi en tiedä onko henkilö vanhempaa kaliberia, mutta minulle koko kokonaisuus tällätavalla maalattuna tuo mieleen vanhemman viisaan, elämäänähneen miehen olemuksen, ei toki ihan eläkelläistä, jotain viiskymppistä. Ois kiva tietää henkilön iästä, menikö arvioni ja se kuinka koen työn aivan päin peräpäätä.
Aika hyvä ikäarvio oli, kun tämä meni 50v lahjaksi :D
Upea meininki !
Minä kyllä suosittelisin tosissaan sinulle öljyvärejä, koska huomaan, että tykkäät ja toisinpaikoin osaatkin sävyttää kiitettävästi. Öljyvärit antavat mahtavan edun sävytykseen, sen hitaan kuivumisen johdosta.
On kyllä huipputaitavaa akvarelli maalausta. Aivan täydellinen. Tosiaan suosittelen minäkin öljyvärejä kokeilemaan, uskon että niillä syntyy myös huipputaitavia töitä, ne kun on paljon helpompia kuin akvarelli.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.93 (14 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty