Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Poiju

Yksinäinen järvellä ...
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Juha Sinkko

Annetut kommentit

Voi hyvänen aika tätä aukean tasoa!!!!!!!!!!
Vai että ykkösiä... Mulle kolahti nelosen edestä!
Mä tykkään kovasti. Herättää fiiliksiä.4p.
Haluaisin nähä noitten ykkösiä antaneiden teoksia? Niiden täytyy olla maailman upeimpia...
Komea rapattu seinä. Valokuvaus ei ole minun juttu, ellei satunnaisia työpuhelimella napattuja apukuvia lasketa. Seuraan valokuvausta ja arvostelen täällä numeroin kuvia aivan siinä missä muutkin. Ei minun tarvitse ottaa hyviä kuvia arvostellakseni.

Minimalistinen kuva, mutta aika hajuton ja mauton. Epätarkka vaikka parempi näin kuin yliterävöitetty hyperterävä, joita liian usein näkee. Punanen pompaa liialti. On tämä sääntöjen mukaan kuvattu "Rule of Thirds". Jotenkin jää silti hieman lattea vaikutelma, en tiedä miksi. Vaikea aihe saada mielenkiintoinen kuva, en pystyisi parempaan itse, se ei kuitenkaan nosta pisteitä.
Ehkä minun on vaikea ymmärtää ykkösiä minkään kuvan kohdalla, koska en osaa sitä numeroa oikein kellekään itse jakaa. Harva kuva on "tosi huono". Itse valokuvausta harrastavana näen lähes aina valokuvan arvokkaana yrityksenä kertoa jotain maailmasta ja siitä miten valokuvaaja sen näkee ja kokee. Siksi en arvostele kovalla kädellä, koska jokaisen näkemys on arvokas itsessään.
Huono kuva voi toiselle olla hyvä kuvaa, riippuen täysin kontekstista ja mieltymyksistä. Minun ottamat työkuvat eivät ole visuaalisesti näyttäviä tai mielenkiintoisia,ne ovat hyviä tuomaan ilmi asioita jotta minä ja työyhteisöni ymmärtävät miten asiat ovat ja miten toimia.

Nykyisen digikuvatulvan myötä on alkanut miettiä enemmän kuvaa ja millainen kuva on hyvä millainen huono. Hyvä kuva herättää tunteita, siinä missä muukin taide. Helposti yltkylläisessä kuvatulvassa turtuu ja vain harvat kuvat tuntuvat hyviltä (digikuvauksen kirous?). Vanhoja kuvia selatessani ne tuntuvat kaikki arvokkailta ehkä juuri siksi että niitä on vähän. Mutta ovatko kuvat hyviä? hmm... Onko kuvan arvostelu hyvä - huono sama kuin kuvan arvo? Ei, se ei mielestäni tarkoita samaa. Huono - epätarkka, kehnosti rajattu, sävyiltään lattea ym. ym. kuva voi hyvinkin olla arvokas, sen harvinaisuuden vuoksi, sen että se kertoo jotain mitä ei muut kuvat voi kertoa. Mutta milloin arvo tulee onko se nyt ja tässä heti kuva oton jälkeen? Arvon annan jokaiselle kuvalle, mutta täällä pyrin arvon sijaan pyrkimään arvosteluun, sikäli mikäli kuvaaja on sellaisen mahdollisuuden suonut. Pitää aina muistaa, että erilaisissa yhteisöissä on erilaisia piirejä. Nokkimisjärjestyksiä, mieltymyksiä ja inhokkiasioita. Se miten on lähestynyt muita, miten sanottu palaute tai kritiikki on otettu. Kaikki vaikuttaa arvosteluun, eikä lopputuloksesta pidä olla paljoa moksiskaan, koska toisessa yhteisössä tulos voi olla täysin päinvastainen. :)
Kuka tykkää, kuka ei, mutta jos herättää ajatuksia ja mielipiteitä, niin kuva on jo niiltä osin ajanut asiansa. Tuhannet kiitokset kaikille kommentoijille. Tämä on parasta oppia.

Kuvaa katsoessani tovin, ajattelin sen viestivän rauhallisuudesta merellä.
Tykkään kuvan tekstuurista ja sävyistä. "Tekniikka"puolella näen seikkoja, joissa näen kehitettävää.
Kuva on napattu melko pitkällä polttovälillä, josta tiettyä epätarkkuutta käytetyllä valotusjalla tulee väkisinkin (vaikka kuvauslaite seisoisikin jalustalla ja vakaimet täysillä). Itse olisin todennäköisesti valinnut pienemmän aukon ja lyhyemmän valotuksen, jotta olisin saanut hieman lisää terävyyttä erityisesti itse poijuun (ja tarkennus poijuun). Rajauksessa/sommittelussa olisin saattanut sijoittaa poijun kuvassa enemmän reunaan, esim. jonkin verran vielä kuvan oikeaan alareunaan (ei liikaa :).
Tunnelma, sävyt, rauhallisuus hyvää, mutta vielä kuitenkin parannettavaa, joten sori 2 pistettä.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 1.92 (25 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty