Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Vuoksesi

Käännä ulvotut kasvosi minuun,
syvänteen sokeaan,
vaikka kammoan pimeää voimaasi.

Kallistan maljasi,
kirkkaan sillan kohti satamaa.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Tarja Ollas
-Kirjallisuuden teema

Annetut kommentit

3p, valitettavasti en löydä tästä mitään uutta, ihan hyvä runo, mutta kun olet enemmän kuin ihan hyvä kirjoittaja, niin miten tälle voisi sitten enempää antaa?
Tekisi niin mieleni selittää tämä, mutta eihän se sovi. Lukijalle pitää jättää tulkittavaa. Toivottavasti en ole tiivistänyt tätä niin paljon, että ajatuksesta ei saa enää kiinni.
Tässä ajatuksia on turha pyydystää, ne eivät ole tärkeitä, vaikka muodostavatkin loistavat kehykset pääasialle. Tärkeimmäksi ja keskeisemmäksi asiaksi nousee tässä nuo ulvotut kasvot, joissa on jotain niin maagista, että se todellakin herättää pelkoa, kun sen kirkkauden keskellä näkyvissä tummissa varjoissa alkaa nähdä inhimillisiä piirteitä. "Kallistan maljasi, / kirkkaan sillan kohti satamaa." Eipä voi kliseydestä tätä runoa syyttää. On tuore ja kaunis.
Upea runo!
Ehämmä tajua tästä yhtään mitään, mutta silti tämä tekee vaikutuksen, ja tuntuu osuvan aiheeseenkin erinomaisesti. 4p.
Arvoitus: Miksi tämän runon nimi on "vuoksesi"? Olin niin tyytyväinen, kun keksin sen, että olisi mukava, jos joku muukin.
pidän, ensin en alkuunkaan, sitten yritin uudestaan. pidän hitaudesta, myös siitä, kuinka tässä on massiivisesti ladattu painolastia jokaiseen kirjaimeen, sanaan. luulen myös ymmärtäväni, eikä tämä ole liian tiivis, äärimmillään kuitenkin. kuin sillan jykevät betonijalat yli leveän virran. (vuorovesi :)
Hyvä JPML! Ja sen jälkeen varmaan avautuu tuo "kallistan maljasi". :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.57 (7 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty