Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

Kuulumisia kapakassa

-No moi, täällähän sä jo oletkin odottamassa! Sori, mä oon vähän myöhässä. En mitenkään päässyt lähtemään ajoissa töistä.
-…
-Älä yhtään mulkoile siinä, mä en voinut mitään. Käyn tiskillä. Tuonko samaa, kun aina?
-….
-Tuun kohta.

-No niin, tässä, ole hyvä. Toivottavasti et kauaa joutunut odottelemaan.
-…
-Miten sulla menee? Ei ollakaan moneen kuukauteen nähty. Mä kelasin, että sä oot vaihtanut maisemaa jo kauan sitten. Mutta täällähän sä vaan notkut, samoissa kuppiloissa ja kulmilla niin kuin aina.
-…
-Mihin sitä tietysti ihminen himastaan lähtisikään? Tutut kuviot ja elämä uomissaan. Sitähän se on, niin. Mutkatonta ja simppeliä tuo sun elämä aina ollut.
-….
-Eipä tässä itselläkään ole ihmeempiä tapahtunut. Duunissa hirveä stressi, niin kuin aina ennenkin, vähän kiirettä pitää. Ei mitään mullistavaa tosin. Jaa niin, paitsi arvaas, mitä tässä viime viikolla kävi?!
-….
-Jumalauta, tämä on niin hyvä juttu! Pakko kertoa, sä tiput tuolilta, kun kuulet!
-….
-Mutta hei, tule vähän lähemmäs, kun en mä viitsis tässä julkisella paikalla kaiken kansan kuullen tätä asiaa kailottaa.
-….
-Sä tiedät sen mun yläkerrassa asuvan naapurin? Tai siis, niin… tietysti tiedät. No se oli aika myöhään illalla jo, kun se yhtäkkiä oli laskeutunut jonkun helvetin lakanan avulla omalta parvekkeeltaan mun parvekkeelle.
-…
-Joo joo, ihan totta! Mieti miten hullu tilanne! Tulin vilkaisseeksi ikkunasta pihalle ja saatana, siinä se seisoi lakanaan kääriytyneenä parvekkeella! Oli lähellä, etten saanut slaagia siinä. Ja tiedätkö, miksi se sen teki?
-…
-Se halusi leikkiä ”vähän roolileikkejä”, voitko uskoo ?!
-…
-Älä yhtään pyörittele silmiä tuohon malliin, täytyyhän sitä elämässä jännitystä olla! Ei kai siinä mitään pahaa ole, vaikka se vähän vaarallista ehkä onkin?
-…
-Mä näen kyllä, että nyt et kyllä ole ihan vakuuttunut tästä… Mutta totta se on. Ja niin, onhan se koomista, todellakin, mutta no… Mä sitten avasin sille ihan muina miehinä oven ja päästin sen sisälle.
-…
-Miksi sä nyit noin?! Enhän mä nyt uloskaan sitä voinut jättää, sinne pakkaseen, mun omalle parvekkeelle paleltumaan kuoliaaksi, kaunista naista! Mieti nyt itsekin vähän. Mitä sinä olisit tehnyt sitten?
-…
-Mikä sua vaivaa, Jaska?! Äijä on joku varhaisseniili muumio nykyään! Missä on seikkailunhalu ja elämänilo?!
-…
-Mun mielestä se oli piristävä yllätys. Sä taidat vaan olla kateellinen, kuule. Sulla on kuiva kausi jatkunutkin varmaan viimeisen vuoden ainakin?
-…
-Vai kauanko siitä jo on, kun Pirjo lähti sen naisen matkaan? Siinä vasta on seikkailunhalua, jumalauta. Eroaa miehestään ja ottaa naisen tilalle. Kyllä vituttais itseäkin. Ja pitkään. En varmaan luottaisi naisiin enää ikinä. Ainakaan naapureihin.
-…
-Anteeks hei, oikeesti, sori! Ei ollut tarkoitus sohia vanhoja juttuja. Se tuli vaan mieleen väkisin. Naapurirakkaudesta, tiedätkö? Kyllähän sä tiedät.
-…
-Vaikka ei nämä meidän roolileikit vaaranna kyllä millään lailla mun ihmissuhteita, mähän olen vapaa tekemään, mitä haluan. Kunhan pidän hauskaa ilman sen kummempaa sitoutumista. Enkä petä ketään, toisin kuin Pirjo teki. Saatana sekin on oikein yks…
-…
-No mitä!? Sori! En voi sille mitään, että kaksinaamaset käärmeet saa mut ihan raivon valtaan! Kostonhalu herää luonnostaan. Eikö sulla muka?
-…
-Joo, joo, kyllä mä tiedän, että sä välität siitä edelleen ja olette varmaan eronneetkin ihan ystävinä. En kyllä tajua, miksi.
-…
-Mä haen meille toiset samanlaiset.


-No niin, tässä. Ja tässä olis tuon baarimaijan puhelinnumerokin samaan hintaan.
-…
-Joo ole hyvä vaan. Ei kestä kiittää, kunhan kutsut sitten häihin, hahhah!
-…
-Hei älä nyt hermostu, hyvä mies! Mä ajattelin, että sä piristyisit. Pyysin sen numeroa ihan sua varten. Kato ite, miten se vilkuilee tänne muka ujosti vähän väliä.
-…
-Käy ihan kuumana suhun, näkeehän sen. Ja mitä, onko tuossa jotain vikaa muka? Vähän se on isorakenteinen, mutta hyvänä puolena sekin, että siinähän on isoa kaikki.
-…
-Mitä sä siinä punastelet! Totta joka sana, kato vaikka itse. Isot on… hiukset. Ja hymy.
-…
-No eihän tuo nainen kyllä kiipeile lakanan varassa kenenkään parvekkeelle, se on varma, mutta mitä sitten? Kai sussa nyt sen verran on vuorikiipeilijän vikaa, että otat haasteen vastaan?
-…
-Älä tuomitse, kuule. En mä pahalla tarkoittanut. Jokainen on omanlaisensa, ja hyvä niin. Mutta tämän leidin mä jätän väliin. Samoin tämän kaljankin. Täytyy mennä.
-…
-Juo sä hei tämä mun oma loppuun. Pitää valitettavasti nyt mennä. Ja hei, älä sano sanaakaan Pirjolle tästä jutusta, jos satutte törmäämään rapussa tai jossain.
-…
-Eikö sekään voinut muuttaa oikeesti johonkin toiseen kaupunkiin, kun kerran erotakin halusi! On ämmällä pokkaa. No mutta joka tapauksessa, ei sanaakaan sille. Eihän ole mun vika, että sen vaimoke ei olekaan niin lepakko, ku mitä antaa ymmärtää. Nähdään taas!
-…

Ensimmäinen osa kokoelmasta vuoropuheluita.
-Hanna Huovari

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.5 (2 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty