Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Lapsuus ja sen loppu

Kesä kestää ikuisuuden ja aurinko paistaa lähestulkoon läpi kesän. On mukavaa seurata ikkunasta, kuinka takapihalla kolme oravaa temmeltävät keskenään. Kerran ainoastaan sattui olemaan takaovi siten auki, että orava juoksi vahingossa sisään ja sitä oli vaikeaa saada ulos. Orava ei malttanut verhojen kiipeilyltä ulos, tai sitten se luuli lasin läpi katsottuaan olevansa pian jo ulkona kiivetessään verhoja pitkin yhä vain ylemmäs.

Yö on saapunut ja sudet ja muut pedot kuulvuat ulvovan kesäyössä. Myös yksinäinen siili on valinnut jo usean illan aikana reittinsä rivitalo-asuntomme takapihan poikki. Kyseisessä asunnossa asun perheeni kanssa.

Siiliä on mukava seurata iltaisin ikkunasta. Se on melko täsmällinen joka ilta. Äiti päättää eräänä iltana laittaa tarjolle siilille lämmintä kulutusmaitoa. Siili pysähtyy nauttimaan maidosta. Sillä on ilmeisesti jano.

Olenhan oppinut lukemaan jo viisivuotiaana sen jälkeen, kun oppisin neljävuotiaana ensin kirjaimet. Halusin oppia lukemaan sarjakuvia ja ennen muuta Walt Disneyn Aku Ankka-lehtiä ja taskukirjoja. Luin siilistä luontokirjoista. Halusin tarjota lisää ravintoa siilille, joka vieraili pihallamme säännöllisesti.

Eräänä iltana ehdotin äitille raaan jauhelihan laittoa tarjolle siilille. Äiti suostui, ja siili pysähtyi aterioimaan. Seuraavana iltana se toi perheensä mukaan: Nyt siilejä olikin kolme kappaletta.

Lopulta syksy ja talvi koitti, siili ei enää saapunutkaan. Lisäksi näin lähistöllä pallokentän kupeessa, kuinka joku idiootti oli kivittänyt oravankin kuoliaaksi. Myöhemmin kuulin tarinaa, että lähiön pahat pojat olisivat tappaneet oravia.
Havahduin liian aikaisin aikuisten maailmaan. Koin  kivitettyjen oravien uutisen ja siilivierailun päättymisen myötä jonkin aikakauden olevan ohitse elämässäni. Viattomuus ja lapsuus oli loppunut.

Minulle paukahti päähäni alkusanat tähän tekstiin valveunessa ollessani.
-Jere Sumell

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty