Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

10. elokuuta: "kilogenius"

"Kilogenius" = neronleimaukset per tuhat sanaa. Runokirjat ovat yleensä grammoissa mitattuna kevyempiä, mutta kilogeniuksissa mitattuna raskaampaa ainetta. Runokirjan ig/mv (ingenium / milia verbis) voi helposti olla jopa nelinkertainen verrattuna romaaniin.

Hitaasti eteen päin soljuvissa romaaneissa on sivuja tai kokonaisia aukeamia, joita leimaa anteeksiantamaton tylsyys. Jos ne sivut kaikkine tavanomaisine tapahtumineen ja yllätyksettömin lauseineen tarjottaisiin luettavaksi, ei niistä innostuisi kukaan. Pidän enemmän sellaisesta turboahdetusta kirjallisuudesta, jossa jokaisen sivun on puolustettava paikkaansa, mielsi teoksen sitten huvipuistoksi, taidegalleriaksi tai lounasravintolan eteiskäytäväksi. Ehkä tämä liittyy siihen miten kritisoin omaa tekstiäni. Kirjoitan hitosti ja sitten vastustan houkutusta tuhota siitä enimmän osan. Kustantamon tehtävä on mielestäni huolehtia että kirjassa ei ole turhia osia. Tiedän kyllä että useimmat lukijat eivät pahaksu pientä aallonpohjaa. He tykkäävät muutenkin viettää elämänsä istuen tauoilla.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Nykyään naureskellaan sille, että Coca-Colassa oli kokaiinia tai että amfetamiinia on aikoinaan myyty lääkkeenä ja mainostettu iloisesti lehdissä. Mitenköhän sitten parin vuosikymmenen päästä suhtaudutaan kännykkäpeleihin, joita nyt mainostetaan sanoilla "vuoden addiktiivisin pelikokemus!" Miksi ylipäänsä pitäisi suuremmalla syyllä kokeilla jotain, mitä julkisesti mainostetaan koukuttavana, oli se sitten kemiallinen, sosiaalinen tai virtuaalinen huume. Tehoaisiko paremmin iskulause: "Hengenvaarallista. Kokeile ennen kuin tämä kielletään!"
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty