Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

8. elokuuta: Mitä järkeä asua Stadissa?

Kun metsästä tai järven rannalta palaa kaupunkiin, täytyy läpäistä harmaa ahdistuksen sumuverho. Kun tätä tunnetta olen vuosia analysoinut, niin luulen sen johtuvan kahdesta vastakkaisesta voimasta:

Ensinnäkin kaupunki on kiistämättä pahaksi keholle, koska se merkitsee esimerkiksi istumista, joka kangistaa ja tappaa. Toki myös mättäällä tulee kyykittyä selkä vääränä, mutta sopivasti kumminkin pomppien mustikalta toiselle. Uimista voisi kai harjoittaa kaupungissakin useammin ja ostaa soutulaitteen, mutta sitä en taatusti käyttäisi.

Okei, kaupunki siis tappaa, mutta tekee se muutakin. Kaupunki iskostaa ihmiseen myös syvän syyllisyyden ja vähäpätöisyyden tunteen, jota rakastan. Kaupungissa kaikki puskevat aamusta iltaan, jotta saisivat maksettua vuokran ja tuntisivat olevansa minkään arvoisia. Kaupungissa voi kyllä hengata rennosti pappaverkkareissa, mutta sekin on laskelmoitua (tai etuoikeutettua, kun on niin vitun iso stara tai synnynnäisesti täynnä itseään).

Tiedän, että jos asuisin korvessa, todennäköisesti veltostuisin. Otsalohkoni tarvitsee kaupungin tuottamaa vitutusta, tai ainakin luulen niin. Olisin metsässä liian huoleton. Unohtaisin, että tuolla jossain on suuri ihmiskeskittymä täynnä niitä samoja tolvanoita, mutta vain kireämpinä ja röyhkeämpinä kuin se vanha ukko, joka tyhjentää hillat lähisuolta. Olisin onnellisempi ja sitä en halua. Sitä paitsi tulee talvi.

Eihän kukaan alkujaan muuta kaupunkiin siksi, että täältä löytyisi onnea ja harmoniaa. Tänne tullaan velvollisuuden tähden tai seuraten suuria unelmia tai koska päässä on muulla tavoin vikaa. Minun päässäni on se vika, että tarvitsen vitutusta kyetäkseni pakenemaan sitä taiteelliseen työhön, jonka samaan aikaan koen velvollisuudekseni, mikä tarkoittaa että päässäni on hyvinkin paljon vikaa.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty