Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

Joulukuuta 2015

"Mun puolelta tulee porukat ja vaimon puolelta porukat sekä siskot. Lindbohm sanoi myös tulevansa muijansa kanssa, joten kyllä meillä porukkaa piisaa jouluna."
- Joku suomalainen jääkiekkoilija sanomalehdessä.

"Olen kantanut tätä paitaa ylpeydellä kaikki nämä vuodet."
- Joku random-jäbä kadunkulmassa päällään flanellipaita.

*

Minua on aina kiehtonut se, miten joillakin pitserioilla on tapana säilyttää asiakkaidensa luettavaksi kuukausia vanhoja sanomalehtiä tai vuosien takaisia 7 Päivää-lehtiä. Ikään kuin omistajilta puuttuisi yleisen hygieniatajun ohella myös käsitys siitä, millä tavoin ajankohtaisen tiedon kuuluu vanhentua. Aikakausilehti on koettu niin merkittäväksi investoinniksi, että se täytyy kuluttaa loppuun. Ilta-Sanomatkin lentää roskiin vasta kun kannet ovat irronneet. Yksittäisen Suomen Kuvalehden tai Imagen sivut ovat täynnä kastiketahroja.

Tällaisesta pitseriasta tunnistaa, että nyt ollaan lähiössä, ja syvällä. Mutta miten kiehtovaa on leikkiä ajatuksella, että joku ei kulttuurista syistä johtuen ymmärtäisi kuinka uutisten kuuluu vanhentua!

*

Olipa hieno uni. Palasin avaruuskävelyltä. Oli kiva käydä lounaalla peruskuppilassa, kun oli juuri turvallisesti palannut avaruuskävelyltä. Elämäni parhaita lounaita.

*

Juuri nyt lienee parhain hetki pohtia miksi suolaa ei myydä paloina niin kuin sokeria.

*

Lomareissulla joku oli suolestanut lompakkoni ja heittänyt sisukset linnuille. Herätessäni tarvitsin ämpäriä enemmän kuin koskaan, mutta sekin oli jäänyt veneeseen. Koko maailma ympärilläni haisi kalalle. Tästä aamusta kenties voisi alka romaani, jota en haluaisi lukea toista sivua pidemmälle. Kurkistaisin kuitenkin mitä sillä toisella sivulla on annettavanaan. Kunhan vaan ei enempää tarinaa kaloista.

*

Jos perustaisin Lappeenrantaan firman, niin antaisin sille nimeksi Saimaan Karelia.

tai

Lappeenrannan Joutseno Oy

*

Heti herätessä huomasin oloni poikkeuksellisen terveeksi, joten päätin parhaaksi lämmittää itselleni mustaherukkamehua, laittaa villasukat jalkaan ja jäädä sänkyyn makaamaan.

*

Minkä väriseksi koette sen silmäluomien lävitse siivilöityvän häikäisyn kun yrittää nukkua tilassa joka ei ole riittävän pimeä? Se on aivan eri pimeys kuin jos yöllä silmät auki tuijottaa kohti varjojen nielemää nurkkaa. Epätäydellinen pimeys.

Käden läpi paistava valo on punertavaa. Luomien kohdalla menee monimutkaisemmaksi. Reunoilla on jonkinlainen oranssi kullanhohde. Raitoja ja liikettä. Jopa sinertävää kipua pahimmillaan. Riippuu myös tilanteesta. Fenomenologiaksi menee.

*

Yllättävän harva kiittää, jos hänen osoittaa olevan väärässä. Sitä minä olen aina ihmetellyt.

*

Kun nyt "narratiiveista" on ollut puhe, niin mikä lienee 2000-luvun kotimainen kannustusloukkuromaani? Haussa on siis yksittäiseen, kauniskasvoiseen ja miellyttäväkäytöksiseen nuoreen keskittynyt kasvudraama, jossa vieraillaan Kelassa, Työkkärissa ja Sossussa. Päättäjät ja parempiosaiset saavat hetken aikaa samaistua kokemuksiin aidan toiselta puolen. Tilastoilla on todistetusti heikompi puhutteleva vaikutus ihmisjärkeen kuin kertomuksilla. Päähenkilö ei saa kuitenkaan olla moraalisesti häilyväinen, koska se vesittää paljon.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty