Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

10.12.-15. Aikamme suuri toinen

Katselin Zizekin hienoa dokkaria Yleltä, mistä tuli mieleen, että nyky-Suomessa globaali maailmantalous on "suuri toinen". Sillä on sama mytologinen merkitys maamme virkamieseliitille kuin aikoinaan "historialla" oli Kommunismin narratiivissa. Meidän täytyy toimia näin, koska se on historiallinen välttämättömyys = Meidän täytyy toimia näin, koska se on maailmantalouden sanelema välttämättömyys.

Vaikka globaalissa taloudessa toimiminen tunnustettaisiinkin (historialliseksi) "realiteetiksi", ei markkinoille kelpaa sellainen tuote, joka tuodaan sinne realitiitteihin alistuvalla asenteella ja pakon sanelemana. Kehitysmaat toimivat näin.

Se, että emme osaa nähdä maailmantaloutta mahdollisuutena, ei johdu siitä, että näkisimme sen uhkana. Se johtuu siitä, että näemme sen välttämättömyytenä. Välttämättömyys vie ilon mistä tahansa asiasta. Se synnyttää kauhistuttavamman pelon ilmapiirin kuin uhkakuvat, jotka ehkä kykenisivät yhdistämään kansakunnan. Välttämättömyyden antavat vallanpitäjille oikeuden sanella kansalle mihin heidän on myönnyttävä ja millaiset mahdollisuudet he näkevät toivotuiksi - tai ylipäänsä mahdollisiksi.

Lisäksi innovaatiomarkkinat, jotka tuottavat tavaroita yksin vientiin, eli pyrkivät lepyttämään Suuren Toisen tarpeita, tulevat epäonnistumaan, koska ne eivät kuuntele ihmisten tarpeita, vaan kuvittelevat Suuren Toisen, joka on suuri tuntematon ja mysteeri. Tarvitaan valtaisa joukko erinäisiä konsultteja, jotka profeetan tavoin tulkitsevat Kysynnän ja Tarjonnan voimien toisistaan vieraantuneita signaaleja.

Ennemmin olisi luotava innovaatioita suomalaisille, lähennettävä maan sisällä työtä etsivien ja työtä tarjoavien sekä kuluttajien erkaantuneita rivejä. Pitäisi mahdollistaa innovaatioita ihmisille, mutta meillä on hallitus, joka ei tunnu uskovan, että suomalsista olisi ihmisiksi. Eivät he osaa kuluttaa. Eivät he erota hyvää tuotetta huonosta. Vitut suomalaisista, kunhan vienti vetää. Suuri Toinen täytyy lepyttää.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty