Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

Marraskuuta 2015: kivi, pronssi ja rauta

Historiallinen jako rauta- ja pronssikauteen on luotu jo antiikin kreikan mytologiassa, eikä historiankirjoituksemme aikakausia ole sittemmin kategorisoitu uudelleen. Sivilisaatioiden kehitystä siis yhä määrittää se, kuinka kestäviä miekkoja he osasivat valmistaa.

Antiikin mytologioissa rauta- ja pronssikautta edelsivät hopea- ja kultakausi. Vartaisimmat ihmiset olivat kultaa, sillä heidän elämänvoimansa oli peräisin jumalilta. Tämä kulta-, hopea- ja pronssilinja puolestaan elää yhä olympialaisten palkintohierarkiassa. Kultaa voittanut urheilija myös seisoo ylimmällä portaalla, missä hän on lähempänä jumalia.

Historiaamme on yksittäisten faktojen osalta tarkistettu, mutta suurten linjojen suhteen tiede on toteuttanut paljon vähemmän uudistuksia. Perustavimmat kognitiomme ovat tulvillaan metaforia, paralleeleja ja mytologiaa.
Tiede on toiminut aivan samoin kuin kristinusko sitä ennen: se on sulauttanut itseensä lähes muuttumattomina kaikki vanhat pakanaperinteet. Lajillamme on aivan hämmästyttävä kyky elää onnellisesti täysin absurdien ristiriitojen keskellä.

Joulu on ollut ensin vuoden pimeimmän hetken pakanajuhla. Sitten on keksitty, että silloin syntyi vapahtaja, joka oikeasti syntyi aivan toisella hetkellä, jos ollenkaan. Vapahtaja sanoi, että kahta herraa ei voi palvella, joista jälkimäinen on raha, mutta niin vain hänen oma juhlansa muutettiin kulutusjuhlaksi.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Käyttääkö Intia Lähi-Idästä nimitystä Lähi-Länsi?
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty