Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

Kirjakuume

Sipi Simanen oli tyhmä pieni mato. Sipi Simanen ei osannut lukea, joten hän meni kouluun ja oppi lukemaan, mutta hän ei halunnut lukea.

Sipi Simanen kertakaikkiaan vihasi kirjoja.

Rouva Hörisevä suositteli Sipi Simaselle kirjasarjoja: Heikki Hyttisen seikkailut, Hyttysparvi suurkaupungissa ja Hyttyset kautta aikojen.

Hohhoiaa... Sipi huokasi. Kun hänellä ei ollut mitään parempaa tekemistä hän rupesi lukemaan kirjaa nimeltä Isoäidin keitto-opas.

Se oli jännittävä kirja jonka Sipi luki hetkessä. Ja nyt se on luettu.

Opettaja pyysi kaikkia menemään luokan eteen ja kertomaan lukemastaan kirjasta.

Kun tuli Simasen vuoro, hän haki siivousluudan ja sanoi -Aggrabadabra! ja ponnisti ilmaan. Opettaja meni äimäksi niin kauaksi aikaa, että unohti kokonaan mitä oli tapahtunut. Koulu jatkui niin kuin ennenkin.

Sipi tunsi olonsa viluisaksi. Hänellä oli kauhea päänsärky, koska hän joutui kuuntelemaan niin monta esitelmää kirjoista. Melkein kaikki kertoivat hyttysistä.

Hän ei päässyt kouluun seuraavana päivänä, joten hän joutui jäämään kotiinsa lepäämään.

Täällä ei ole mitään tekemistä... paitsi ehkä... ajatteli Sipi. Vastapäätä oli kirjahylly. Hän ei voinut olla tuijottamatta sitä. Sipi tuli ajatelleeksi, että ei ollut lukenut koskaan oman kirjahyllyn kirjoja. Sipi käveli hitaasti kohti kirjahyllyä. Varovaisesti hän otti kirjan käteensä ja avasi ensimmäisen sivun. Kirjassa oli kauniit kuvat ja vähän tekstiä. Minuutin kuluttua hän oli jo syventynyt siihen. Huomaamattaan hän oli lukenut koko kirjan. Sipi otti hyllystä toisen kirjan, joka oli jo vähän paksumpi.

Hän ihmetteli ensin, mutta alkoi lukea. Nyt kirja avautui hänelle aivan hauskemmalla tavalla. Kirjan juoni oli mielenkiintoinen. Hän kuvitteli itse olevansa kirjan sankari.

Hän keitti itselleen lämmintä kaakaota ja laittoi sen mukavimman nojatuolin viereen, otti kirjan ja rupesi lukemaan.

Sipi luki toisen kirjan ja kolmannen ja melkein neljännenkin (mutta ei viitsinytkään).

Hän meni kirjastoon ja lainasi kirjan, joka kertoi hänestä itsestään. Häneen iski kirjakuume ja hän luki yhä useampia kirjoja.

Kirja oli maailman paras oi veljeni Leijonamieli sanoi Sirpa. Mikä?! Veljeni Leijonamieli se on pakko lukea. Sipi rakastaa sitä kirjaa ja vanhemmat olivat tyytyväisiä.

Tänään oli sunnuntai, eli se merkitsi että kirjastot olivat kiinni.
Nyt hänellä oli kauhea päänsärky sen takia, ettei hänellä ollut luettavaa. Hän oli lukenut kaikki naapureiden kirjat, jopa kirjan nimeltään ”Sienet Bermudankolmiossa”.

Hän luki jopa nukkuessaan! Hänellä oli vettä pitävät kannet elikkä hän luki kirjoja myös kylvyssä. Sipi olisi varmaan syönyt kirjoja jos olisi vain pystynyt.

Joululahjaksi hän toivoi tapettia jossa luki ”I love Books” ja paremman nojatuolin.

Sipi kysyi: ”Miksi menemme lääkäriin?”
”No siksi koska haluan tietää onko sinussa lukutoukan purrema vai kirjakuume”, vastasi äiti. Sitten he menivät lääkäriin. Tohtori Lintunen sanoi: ”Sinulla on Afrikkalainen kirjakuume. Se paranee näin, ei viikkoon lukemista.”
Sipi parkaisi: ”Voi ei!!”

”Menit lankaan”, sanoi tohtori ”ei kirjakuumetta tarvitse parantaa.” Sitten he menivät kotiin.

Sipi ei oikein pitänyt ajatuksesta. Hän kun näet inhosi kirjoja. Sipi kysyi tohtorilta olisiko mitään muuta lääkettä, mutta tohtori vaikutti poissaolevalta eikä kuunnellut. Tohtori tutki jonkin aikaa tietokoneen ruutua, mutisi itsekseen ”valitettavasti”, ja pudisteli päätään.

Sipi yritti olla lukematta, mutta kirja aukeni silloin tällöin.

Sitten hänelle tuli ajatus, että kirjoja voisi myös itse kirjoittaa.

Miltäköhän tuntuisi olla itse kirjailija? Saisi kirjoittaa mitä haluaa ja lukea omia kirjoja, muutkin saisivat lukea niitä.

Hän haki paperia ja kynän ja rupesi kirjoittamaan.

Aiheita riitti mutta hän ei jaksanut kirjoittaa kuin yhden-kahden sivun kun taas oli uusi aihe mielessä. Lopulta hän väsyi ja päätti että kirjailijan ura saisi ainakin toistaiseksi jäädä.

Koko perhe luki kaikista pörriäisistä eniten, ja he saivat pormestarilta palkinnon.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Aaron Howath 5 A
Julia 3 lk
Titta Saari 1 B
Noora Latvajärvi 3 K
Mikael Kosloff 3 lk
Maiju Siltakoski 5 B
Riina Mäkinen 4 A
Nina Kähönen 2 B
Pekka Pulakka 1 A
Katri 4 B
Saara Javanainen 4 B
Mikko 1 lk
Jalmari Sarla 2 B
Aino Pirskanen, 2 lk
Jannika Lahin 4 B
Hilla Pyötsiä 3 D
Tuire Salo 3 C
Siiri Luutonen 5 A
Janina Vuorio 3 B
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty