Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Tammikuu: Talvituiskun taikaa

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
12.1.2017, Torronsuo, Tammela. Ensimmäinen erä hävitty:

"Kiitos lähettämistäsi kirjaideoista.

Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta ottaa ehdottamiasi valokuvakirjoja kustannusohjelmaamme.

Hyvää vuoden jatkoa!"

Tämä siis siltä kustantajalta joka vaivautui edes vastaamaan. Ei tuo torpatuksi tuleminen nyt niin kovin pahalta tunnu, osasihan sitä odottaakin. Tosin en kiellä sitäkään etteikö olo hieman alakuloinen olisi, lähinnä siis siinä mielessä että tässä miettii oliko Paratiisissa kyse silkasta hyvästä onnesta, osumisesta ainoaan oikeaan ajankohtaan? Vai onko uskoni siitä että kuvani ovat sen jälkeen kehittyneet parempaan suuntaan silkkaa harhakuvitelmaa?

Oli miten oli, suuntasin lumimyräkän vuoksi Torrolle. Siellä sitä tunsi olevansa elossa taas ja kirjahaaveidenkin suhteen oli helppo tulla järkiinsä, että paskat kirjoista, tässähän se elämä oikeasti on. Ja toki tässä vaiheessa voi vielä hyvinkin ajatella niin, että viisikymppisenä suoritan taloudellisen harakirin jonkinlaisen omakustanteen muodossa, "100 elämäni kuvaa" tai jotain muuta yhtä typerää. Sinnekään enää kuin kymmenen vuotta, jotka kulunevat yhdessä helvetin hujauksessa.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Olisinpa halunnut nähdä kirjaprojektisi onnistuvan - Paratiisikin oli tosi hyvä. Olisiko joku toinen kustantaja kiinnostunut?
Sanotaanko vaikka niin että yhteistyöprojektia tässä on sittemmin vähän viritelty, eli eipä sitä tiedä vaikka jonakin päivänä vielä... vaikken uskalla kyllä itse uskoa ennen kuin eli siis JOS ollaan maalissa. :)
Kuvassa todella ja tuiskuaa, sen ihan voi tuntea. Hieno kuva!

Kustantajakulttuuri on erikoista, kokemusta on. Ottavat muka mieluusti käsikirjoituksia, mutta sanovat jo esittelyssä, että ainakin puoli vuotta saat odottaa. Meillä on niin ruuhkaa. Ja kuten sanot, saa olla tyytyväinen, jos edes viitsivät mainitsemasi tekstin vihdoin lähettää. Millä muulla alalla on varaa moiseen epäkohteliaisuuteen?
Joo, onhan se jotenkin omituista.
Kustannustoiminta on aika erikoista liiketoimintaa - vain hyvin pieni osa kaikista kirjanimikkeistä on lopulta kustantajalle kannattavia ja niiden tuotolla rahoitetaan sitten kannattamaton toiminta, yleiskulut, rahoituskulut jne. Ongelma on myös se, että tarjottavista töistä vain pienen osan menekki on mahdollista edes jollain luotettavuudella arvioida ja kuitenkin pitäisi jo toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi löytää jatkuvasti uusia menestyskirjailijoita, olkoon sitten kyse runoudesta, proosasta, tietokirjoista tai kuvateoksista. Kustannustoimittajat joutuvat lukemaan huomattavan määrän käsikirjoituksia yhtä julkaistua teosta kohti eikä sitä tehtävää voi jättää kenelle tahansa. Tilannetta ei ainakaan helpota se, että nykyään kirjaa ei arvosteta samalla tavoin kuin ennen - kirjahylly/hyllyt eivät ole enää kodin arvotavaroita ja antikvariaatitkin pullistelevat kirjoja - esimerkiksi luontokirjat, jotka ennen olivat antikvariaateille vankkaa peruskauraa ovat nyt lähinnä hylkytavaraa. Tietokirjojen menekkiin vaikuttaa se, että tietoa haetaan enenevässä määrin verkosta.

Vuoden 2017 uutuuskirjat ovat jo päätyneet antikvariaateissakin poistokoreihin. Poliitikkojen vaalien alla julkaisemat kirjat eivät vaalien jälkeen tunnu kelpaavan edes jätepaperiin, ainakaan kovakantisina. Tiedollisesti merkittävät väitöskirjatason teokset ovat laajalti saatavissa maksutta verkosta.

Ei siis ole mikään ihme, että kustantajat harkitsevat entistä tarkemmin kustannusohjelmiaan samaan aikaan kun heille tarjottavien käsikirjoitusten määrä ei kun kasvaa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.17 (6 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty