Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Navettakissa muistelee

Eräänä päivänä, kun Nana vei kissaansa Liinaa lenkille, hän kauhistui. Kissa ei liikahtanutkaan. Nana soitti äidilleen, koska äiti oli eläinlääkäri. Äiti sanoi, että kissa vain muistelee. Se muistelee sitä kuinka lampaat ja lehmät karkasivat naapuriin. Liina on vanha navettakissa, joka muistelee että on nuorena tanssinut. Silloin sitä on oltu kaiken maailman juhlissa, joista mentiin vasta yhdeltä yöllä nukkumaan.
      Päivät kuluivat ja viikot kuluivat ja kissa aina vain muisteli. Nana huusi: ”Liinukkaa, tule leikkimään kanssani.” Mutta Liina ei tullut, koska hän muisteli ja muisteli. Liinan sisaret ja veljet oli kaikki myyty, eikä kissa nyt tiennyt mitä hänen siskoilleen tai veljilleen on tapahtunut. Hän muisteli niitä pikku ihmisiä, jotka repivät hännästä ja rutistivat meikä mannen ilmat pihalle. Liina muisteli miten on pienempänä kierinyt ruohikossa ja tehnyt hyppyjä ja tutkiskellut kaikkea liikkuvaa.
      Silmät lasittuineina Liina-kissa yhä vain muisteli siskoja, veljiä ja vanhoja ystäviään.
      Nana huusi: ”Tule syömään, niin laitan sinun kuvasi päiväkirjaani, olet niin kiltti kissa”, mutta kissa sanoi vain ”myäu”, ja sitten se kellahti kyljelleen. Se huokaisi syvään kuin äkisti tyhjentyvä polkupyörän rengas, eikä enää kohottanut päätään, vaikka silmät jäivät auki.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Liikuttava kissan kuolema. Noin se meidän Helmikin kuoli. Lakkasi liikkumasta ja yhtenä päivänä kun tulin töistä makasi kylmenneennä lämpimän patterin vieressä. En älynnyt silloin ajatella, että se kuoli liikaan muistelemiseen. Ajattelin sen olleen liiaan vanha elämään. Tällä tarinalla on tärkeä opetus. Pitää muistaa liikkua ja muistaa muistella vähemmän pysyäkseen hengissä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty