Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Noitavaino

Öljy kankaalle 120cm x 80cm
-Juhani Rytkönen

Annetut kommentit

Tämä työ meni pois raiteiltaan heti alkuvaiheessa, muutoinkin näitä noidanpolttoaiheisia tauluja löytyy satoja kautta taidehistorian, jotenka tämä ei ole oma idea, näinollen keskituin lähinnä sivellintekniikan harjoitteluun, sekä eri värisävyjen kokeiluun välittämättä jäykähköstä anatomiasta.
Tämä kyllä miellyttää silmää, minusta aiheessa ei ole mitään vikaa, elementtejä on valtava määrä niistä seuraa että kaikki ovat samanarvoisia katse hajoaa tauluun minusta pitäisi olla joku kiinnekohta, kasvot ovat minusta onnistuneet, jotenkin tuntuu että näihin pitäisi saada voimaa ehkä keskittymällä vain muutamiin hahmoihin, kuitenkin työ on taidokas vaatteetkin ovat upeita 5p.
Hyvin olet kyllä sävyjä löytänytkin! Iho ihmishahmoillasi näyttää nyt aiemaa luonnollisemman väriseltä. Muutenkin tässä alkaa olla enemmän värien vaihtelua. Edistyt aina vaan. Kokonaisuutena työ ei ole parhaimmistoasi, mielestäni. ('Perhoset pettivät minut' on edelleen yksi suosikeistani).
Kiitosta kommennoinnista. Olen jättänyt pois sen Engelskt röd käytön ihossa tummemmissa kohdissa, joka aiheutti ihossa liiallisen punasävyn, uusimmassani kokeilin Ljusokra extra ljus jolla sävytin valkoisen niissä ihon vaaleimmissa kohdissa. Tiedän että töissäni on joskus joidenkin mielestä liikaakin kohteita, mutta tykkään piperrellä niitä kohteita, johtunee kait siitä, että vanha perinteinen maalaustaide ja vanhat mestarit ovat suosikkini ja niissä teoksissa niitä kohteita riittää. Edistysaskel tulee käyttöönsaamastani (ostetusta) johon minulla on mahdollisuus Da Vinci kankaasta. Asiantuntioiden mukaan värit ja sävyt tulevat noin 20 % täyteläisemmin ja paremmin esille keskivertokankeeseen nähden. Varmaankin muitakin huippukankaita löytyy, mutta tämä kangas on yksi parhaista kriitikoiden mukaan. En tiedä, mutta kallista on. 10 metrin rulla 160cm leveä saan galleristini kautta 700 euroa rulla. No olkoon kallista, mutta kyllä siihen on nautinto maalata.
Vasta tänään hoksasin tämän teoksesi juhani. Yksityiskohtia ei taaskaan puutu ja se on juuri sitä sinua itseäsi. Kun kuvittelen tämän tuon kokoisena näyttelyseinällä niin se taatusti herättää katsojat käymään ihastelemassa ja kummastelemassa. Edelleenkin näytät tykkäävän punaisesta mutta noiden ihmisten kasvoissa se on vähentynyt merkittävästi. Kuten nähdään, kommentointi puree.
En tiedä tykkäänkö punaisesta sen enempää kuin muistakaan sävyistä, ellei se sitten ole alitajuista, Kyllä kommentointi puree, varsinkin jos useampi antaa palautetta samasta asiasta. Pitää vain yrittää löytää se vähemmän punainen sävy ihoon, koska ihmisiä ja monestikin hieman vähemmän vaatteissa olevia tauluissani on. Se on vaikea alkaa muuttamaan kertaheitolla itselleni dramaattisesti tuota ihoa, kun sen on parikymmentä vuotta liian punasävyiseksi maalannut, ja oma silmä on tottunut siihen sävyyn, mutta pikkuhiljaa. Kuten tuossa kerroin, viimeisimmässäni kokeilin Ljusockraa valkoisen kanssa vaaleissa kohdissa ihoa, ja ainakin nyt se vähentää omalta osaltaan punasävyisyyttä, pitää kokeilla seuraavaksi kuinka terra di sienna vaikuttaa ihossa, mutta kiitos kaikille jotka ovat jaksaneet siitä ihon sävystä minua piiskata. Mutta kuitenkin haluaisin viitata siihen puollustelematta itseäni tai työtä, että jostain kumman syystä internetkuvassa iho vaikuttaa jatkuvasti töissäni punasävyisemmältä kuin livessä. Valokuvatessa otan sen kuvan kattoterassilla neljän viidenaikoihin iltapäivästä, jolloinka valo on pehmeämpi. Valkotasapaino käsikäyttöisenä, koska testien mukaan Nikionin D2X on parempi käyttää käsivalintaista valkotasapainoa automaatin siaan, samoiten kuin valotus kameran valotusmittarin mukaan suositellaan laittamaan testien mukaan 1/3 - 2/3 yli valotusmittarin arvon, annan kameran gaflata kuvan kuuden kuvan sarjaan 1/3 alle ja yli, asalukeman pidän alhaisena, sitten siitä kuuden kuvan sarjasta paras mahdollinen lähtö photoshoppiin, jossa käyrät toiminnalla yläpää ja alapää kohdalleen, gammaan en koske, koska viisaammat ovat valistaneet, että internetkuvaan ei tarvitse gammakorjausta, sensiaan paperikopio vaatii sen, yleensä tämän jälkeen riittää automaatti sävy ja automaatti kontrasti.
Arvoituksellinen, syväterävä ja vaativa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.5 (8 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty