Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

I

Minä rakastaisin sinun nimeäsi.

Lähtisitkö kanssani hautausmaalle katsomaan omituisia sukunimiä
mitä mielettömimpiä hautakiviä

Antaisitko anteeksi minun tuntoni ohuuden
minun pitkät varpaankynteni

Kestäisitkö minun masentuneet päiväni
kehää kiertävät ajatukseni.

Kantaisin sinut vuoteeseeni
syöttäisin viinirypäleitä.

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Jani Salminen

Annetut kommentit

Kaunis ja hauska. Kolahtaa.
Mukavaa isittelyä, tulevan malttamatonta suunnittelua. Vaikka kaikki näyttää hyvältä, runominästä huokuu tietty epävarmuus. Hieno tunnelma ja tasaisen eheä teksti - edes lopun viinirypäleet eivät tunnu kornilta. 4½p.

Ps. Toinen kappale kolmelle riville? "Lähtisitkö kanssani"?
Ai,nuo pitkät varpaankynnet, on paha. Ne minä leikkaisin (hellästi, tietenkin!) En kuulu myös varsinaisesti hautausmaaihmisiin, mutta kaikki mun tädit, niiden mielihuvia on käyskennellä kuolleitten seassa ja ne tuntee itsensä n i i n eläviksi, että ovat eläviä varmaan vielä kuoltuaankin. Ainakin ne uskoo sen. Monet hautausmaat Suomessa ovat kuin omakotitontteja lähiössä. Mutta ulkomailla ne voivat olla hyvinkin mielenkiintoisia, mieluisimpia minusta ovat kuvilla varustetut. Masentuneet päivät? En itse eläisi, jos ei niitä minulle anteeksiannettaisi. Tuo loppuveto on ihana. Vaikka kävisin kyllä pesemässä ne viinirypäleet, sillä sanovat, että ne on pinnasta hyvin myrkytettyjä.
Näin minä. Mutta tuskin sinä minua olet ajatellutkaan tätä runoa tehdessäsi. :)
Tähän runoon mennäkseni tosimielellä, totean, että tämä on ihan kiva. Tässä ei lupailla liikoja, mutta puhutaan kauniisti. Ja tuo loppu on todella saatu houkuttelevaksi, jos jättää sivuajatukset oman onnensa nojaan. Hyvä tämä on. Siis hyvä.
Tämä on kyllä kaunis. Lisäksi tykkään paljon tuosta konditionaalimuodon käytöstä, se johtuu henkilökohtaisista syistä, mutta eihän sillä ole merkitystä vaan sillä, että minä pidän tästä runosta. Loppua kohti tämä vaan paranee. 5p.
5p, olet suuri runoilija
Runossa tartutaan mainiosti sellaisiin vähemmän ilmeisiin asioihin, jotka minusta ovat oleellisia elämässä, mutta tuo loppu jää vähän pehmeäksi. Kysy itseltäsi: viinirypäleitä? - ihan rehellisesti juuri niitä? kai sitä voisi jotain muutakin rakkaalleen syöttää, niin kuin vaikka lakritsia tai ruisleipää?
Hyvä, mukava runo. Nimi ja hautausmaa ovat parasta, alku muutenkin. Loppu ei ole huono, mutta jotenkin siihen olisin kaivannut jonkinlaista kokoavaa oivallusta. En tiedä. Nelonen.
Oi miten kaunis. Muutama aivan huippukohta, tuo alku ja tuo kantaisin sinut vuoteeseeni.
Nuo viinirypäleet vähän latisti. Jotain tavallisempaa kuin viinirypäleet.
Muuten ihana runo. 4p.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.87 (15 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty