Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

Peppi Pitkätossu (10.11.16)

Tulin äsken hyräilleeksi Peppi Pitkätossun tunnaria ja Mari huomautti siitä. Samalla havahduin siihen, että tarkemmin ajateltuna Peppi Pitkätossu on kenties suurin varhaislapsuuteni idoli. Olen vain hetero-normatiivisen peruskoulun läpikäyneenä jättänyt sovinnaisuussyistä Pepin mainitsematta, kun on pitänyt luetella suuria esikuvia. Nuuskamuikkunen lienee pitkäaikaisin kouluvuosieni esikuva (lukiossa tuli John Lennon ja Dalai Lama), mutta Peppi olisi taatusti päässyt aika monelle Top-5 listalle, ellen olisi ala-asteella sisäistänyt sellaista ajatusta, ettei pojan sovi nimetä tyttöä sankarikseen. Juuri ennen kouluikää Peppi oli rohkein ja radikaalein ja eniten elossa kaikista maailman ihmisistä.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Hahmoista jotkin ovat esikuvia ja jotkin samaistumiskohteita ja jotkin kanssakärsijöitä. Esikuvaa ei ajattele koskaan saavuttavansa, samaistumiskohdetta tahtoo lähentyä ja kanssakärsijä on lohduttaja mutta ajatus on, että ei jäädä tähän. Peppi on varmaan aika mahdoton elämän esikuva käytännössä, ellei tähtää siihen että jaksaisi nostaa hevosen suorille käsille.
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty