Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

Lautakasa (27.12.)

Yleensä olen nähnyt kuumeessa kiinnostavan surrealisia unia, mutta viime yö oli kyllä pohjanoteeraus. Kieriskelin 39 asteen horkassa vuoroin yltä päältä hiessä ja vuoroin täristen kylmästä. Muistan heranneeni kolmelta niistämään nenää jolloin näin unta lautakasasta. En tiennyt mitä sillä piti tehdä, istuskelin vain sen lautakasan luona odotellen käskyjä. Viideltä heräsin uudestaan käydäkseni vessassa ja edelleen olin nähnyt unta lautakasasta. En ollut varma oliko mikään muuttunut, mutta ainakaan minulla ei ollut yhtään selkeämpää käsitystä mihin uni oli menossa. Muistan vain että siellä oli ikävä viima ja pelkkää odotusta. Yritin pakottaa itseni uneksimaan jostain muusta mutta silmieni edessä oli vain se sama lautakasa. Lopulta tuli aamu ja kello taisi olla noin puoli yksitoista kun heräsin. Viimeisissä unenrippeissäni oli se sama lautakasa. En tiedä onko se mahdollista mutta omien muistikuvieni mukaan näin jopa 10 tuntia putkeen unta lautakasasta. Siinä ei ollut edes mitään Huomenna hän tulee -meininkiä. Ei ollut mitään arvoitusta tai kutkuttavaa tunnelmaa. Oli vain lautakasa, jonka luoda odotin kenties aamua tai kenties en yhtikäs mitään.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Minulla on nyt kaksi hallitsevaa tulkintaa. Ensinnäkin lautakasa on kaukana valmiista talosta ja se kuvastaa turvattomuutta. Toiseksi se tuntuu vihjaavan taipumukseeni jättää asioita kesken. Joka tapauksessa nyt tuntuu vahvasti siltä että elämäni ei etene. Sairaana se on tietenkin vähän helpompi myöntää, kun se on niin ilmeistä.
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty