Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

Lavarunous ja Kevätpörriäiset

Lavarunoilijana olen joutunut kohta 15 vuotta kamppailemaan sen ristipaineen kanssa, että on tietyt tekniikat ja tyylipiirteet, joista runopiirit tykkäävät, ja puolestaan tietyt elementit, joista innostuu enemmän se baariyleisö, joka on vähemmän vihkiytynyt runouden traditioon. Tiettyjä ajattomia runokeinoja voi tietenkin hyödyntää missä tahansa, ja lavarunous on kehittänyt myös omaa estetiikkaansa, mutta koskaan ei voi täysin huomioida ja miellyttää kaikkia, jos tahtoo täyden ilmaisuvoiman sille mitä tahtoo sanoa.

Tässä Kevätpörriäis-projektissa on parasta se, että kerrankin saan tehdä sitä mistä itse tykkään. Kirjailijakaverit ja muut kaverit ovat yhtäläisessä asemassa kysyessään, että et kai sinä oikeasti aio tuohon infanttiiliin touhuun laittaa tuhatta tuntia? Kyllä aion, eikä tuhat tuntia riitä. Itse asiassa en ole koskaan aiemmin tuntenut, että akateemisesta koulutuksestani olisi ollut näin paljon hyötyä. Käsissäni on sekä siipale arjen kulttuurihistoriaa että kaikkien puhekielen rekisterien hyödyntämätön aarreaitta. En ole koskaan nähnyt missään tekstikokoelmaa, joka samalla tavalla laiminlöisi sääntöjä ja avaisi väyliä konventioiden ulkopuolelle, siihen kommunikaatioon, joka on mahdollista vain, jos koodi ja etiketti romahtavat kokeilujen tieltä.

Open mic -klubilla voi uhmata tiettyä lajin estetiikkaa ja laatukriteeristön odotuksia, kuten julkaistussa runoudessa voi uhmata käsitteellisen maailmankuvamme itsestäänselvyyksiä, mutta lasten mielikuvitus on se, missä kaikki tämä on mahdollista yhtä aikaa. Enkä usko että tälle on mitään valmista yleisöä, vaan ihmiset kaikissa säädyissä ja ikäluokissa voivat joko ymmärtää tai olla ymmärtämättä. Pääasia on se, että minulla on ollut hauskaa.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty