Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Menetetty ystävä

Öljy kankaalle 55cm x 75cm
-Juhani Rytkönen

Annetut kommentit

Näitä "valöörejä" täs ihmettelen. Ikäänkuin tämä "kohtaus" olisi lavastettu jotain elokuvaa varten erinlaisine kohdevaloineen joilla on korostettu itse tapahtumaa muuten niin pimeässä metsikössä.
Arvostelukynnyksesi on täällä noussut sikäli paljon että mielestäni tälle työlle riittää kakkonen pisteeksi vaikkakin tässä taas on huimasti noita yksityiskohtia. Ilman noita "järjestettyjä valaisimia" tämä olisi peräti nelosen arvoinen.
Kannattais käyttää mielikuvitusta, miksi se valaistus on juuri noin "järjestetty valaisin".
Mun taulut perustuvat täyteen omaan mielikuvitukseen, jolla ei ole mitään tekemistä mitä luulen kouluissa opetetaan realismilla, valon tulosuunnalla, taikka oikeilla mittasuhteilla, ainut jonka yritän maalata realistisesti, on kappaleiden anatomia, vaikkakin se anatomia on välillä jäykähköä...En kirjoita tätä puolustukseksi töitäni kohtaan taikka selitykseksi, joka tykkää tyylistäni niin ok, joka ei tykkää, hänellä on oikeus olla tykkäämättä. Mutta en oikein usko että taiteilija joka on maalannut yli kaksikymmentä vuotta säännöllisesti joka päivä kahdeksan kuukautta vuodessa, olkoonpa hän niinkuin minä kouluja käymätön harrastelijataiteilija, taikka ammattilainen, tekisi taidonpuutteen vuoksi, tai huolimattomuuttaan kyseiset asiat, kyllä niillä joku tarkoitus tekijän mielikuvituksessa on,
Olen aina sanonut että parempia löytyy maailmasta ihan varmasti, mutta ei samanlaisia. Jos ei tykkää, niin jättää siihen, mutta jos haluaa mukaansa ottaa, laittaa dollareita pöytään taskurahaksi.
'Järjestettyä valaistusta' olen minä nähnyt paljon vanhojen mestarien töissä. Minusta se on todella mielenkiintoinen tehokeino ja luo teokseen dramaattisempaa tunnelmaa. Niinhän valokuvissakin käytetään usein spotteja tai irrallisia salamavaloja, jotta saadaan valolla korostettua olennaisia kohtia kuvassa. Minä tykkään erityisesti tuosta kyyryssä olevasta hahmosta valaistuksineen. Samoin katse kiinnittyy heti pieneen siltaan joka johtaa - minne?
Tämä tekele on omistettu muistoksi kaikille kavereille ja ystäville jotka ovat pois menneet liiallisen alkoholinkäytön vuoksi ja se jono on pitkä. Osalla on terveys pettänyt, osa on kuollut tapaturmaisesti humalassa, hukkunut ammeeseen, kaatunut rappukäytävässä, tappelussa, ajaneet auton metsään humalassa ja niin edelleen. Torshällassa meillä suomalaisilla on myytti, joka tuon sillan ylittää, niin paluuta ei ole. Se on silta noin kaksisataa metriä venelaituripaikastani Tosshällan kanalin varressa. Se epätavallinen valaistus johtuu siitä "linnun sielusta" joka antaa sen valon mielikuvituksessani.

On pakko hieman "aukaista" tätä työtä, jäähän siihen viellä mielikuvitukselle varaa.
Hieno tarina! Mutta työstä tulee hiukan teennäinen ja studiomainen valolavastuksineen ja se pilaa tuota tunnelmaa. Pointsit tuosta pikkutarkkuudesta kuitenkin.
Olen pitänyt monista töistäsi, mutta tässä joku kolahti hienosti. Tuo taustan keltainen valo on mielestäni upea. Nice! Olet muutenkin kyllä melko taidokas tässä ja erityisesti pidän siitä, että tyylisi tunnistaa ja aiheet ovat mystisiä. Tai ainakin symboliikassa liotettuja. Hyvä!
Niin ne mielipiteet hajaantuu taiteessa, mutta sehän juuri tekeekin taiteen mielenkiintoiseksi. Toinen tykkää tietyistä sävyistä ja valaistuksesta, tyylistä ym, ja toinen taas toisenlaisesta. Sitähän olisi rahaa kuin rosvopäälliköllä jos kaikki tykkäis taiteilijan tuotannosta. Ei silti, on mulla melkein miljoona taidekaupoista pankkitilillä, kaikki kuusi nollaa on jo kasassa, se ykkönen vain puuttuu siitä ensimmäisenä numerona.
Sinun työksesi yllättävän keskittynyt. Hieno kaikin puolin ja etenkin pidän syvyydestä ja taustasta. Naisen kasvojen tunne ehkä jää vähän epäselväksi ja erikoista on että ainoat näkyvät kasvot ovat kaukana maalauksen kulmassa. Erikoiset ratkaisut sinänsä eivät ole aina huonoja.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.33 (6 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty