Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

NIKULAINEN AURINGONKUKKALAAKSOSSA

Herätessään Nikulainen tajusi että kaikki oli ollut vain unta. Pian hän ei muistanut siitä mitään, koska se ei ollut mitään tärkeää.
      Aamupalaa syödessään Nikulainen kuuli jotain ääntä. Hän katsoi pöydän alle luullen, että siellä on koira, mutta koiraa ei näkynyt. Nikulainen jatkoi murojensa rouskuttamista, kun kuuli taas rapinaa. Hän katsoi pöydän alle ajatellen, että se on hiiri. Ei näkynyt hiiriä. Nikulainen katsoi vielä kerran valmiina mihin tahansa. Hän näki kissan. Kissa näki Nikulaisen.
      Ruoan jälkeen kissa ja Nikulainen lähtivät pienellä sinisellä audilla kohti Auringonkukkalaaksoa. He ajoivat ihan kaupungin loppuun saakka. Siellä Nikulainen pysähtyi tankkaamaan. Kun oli tankattu, jatkettiin matkaa. Tie maaseudulle oli muhkurainen.
      Auringonkukkaniityllä oli kaunista. Laaksoa valaisi täysikuu ja omenat viihtyivät puissa. Nikulainen kiipesi suurimman auringonkukan vartta ja asettui kukalle lepäämään. Kohta häntä alkoi kyllästyttää maaseudun hiljaisuus.
Kun he palasivat autolle, se oli täynnä kanoja. Kanat anoivat turvapaikkaa, sillä ne olivat kuulleet, että heistä tehtäisiin proileria.
      Velvollisuuteni on auttaa, ajatteli Nikulainen. Hän veti vielä keuhkonsa täyteen hienointa maalaisilmaa ja istahti autoon. Pian he kaikki tunsivat toisensa nimeltä. Paluumatkalla vain oli vaikeampi muistaa kumpi on vasen ja kumpi oikea.
      Retken jälkeen Nikulainen sai kissalta kaveripyynnön. Sen pituinen se ja toivoisin että tämä tarina oli hyvä.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Oot saanut vaikutteita Kevätpörriäisestä. Kyllähän niiden tyylistä voi puristaa kokoon ihan mielenkiintoisia aineksia. Tämä ei minusta kuitenkaan ihan tarinana yllä edellisten tasolle.
Tää oli suloisen julma ja lapsellinen!!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4 (2 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty