Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Huhtikuu: Ei tahdo talvi luovuttaa, ei periksi antaa

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
29.4.2017, Torronsuo, Tammela. Takatalven teki, alkoi lykätä lauantain alkuillasta räntää oikein kunnolla. Hetken "jokohan sitä tulisi tarpeeksi" vatuloinnin jälkeen kiisin Torrolle. Sinne saavuttuani sitä todellakin tuli, suokin alkoi kääntyä valkoiseksi. Liikkuminen oli hidasta ja hankalaa, eihän se enää jäässä ole ja saappaatkin jäivät autoon, eihän niitä jaksa vaihdella eikä olisi kyllä nyt onnistunutkaan kun toisesta maiharista hajosi vetoketjun vedin eikä sitä saa auki ilman rautalankaa joka taas jäi kotiin.

Valo hiipui harmillisen nopeasti, mutta olihan se siltikin... kun olit siellä suolla, räntäsateen kätkemänä, erillään koko muusta maailmasta. Kylmää ja märkää - sama kuin olisit ollut kameran kanssa suihkussa - mutta edes käsien särkevää palelua ei huomannut kuin vasta autoa kohti kävellessä.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Taattua laatuasi, olen nähnyt näitä sinulta paljon. Haluan nähdä sen next levelin.
Pahaa pelkään että sitä next leveliä saa odotella maailman tappiin, sen verran rankasti on putkiaivon vikaa. :D
Jospa se ihminen sinne suolle lisäksi ? Olisi ainakin uutta.
Joo, onhan se haaveissa että niissä olosuhteissa vähän fantasiahenkisempää kuvaakin olis kiva testata, sellaista haltia tai suon hengetär meininkiä... tai sitten jotain vähän synkempää. Siinä on vaan se käytännön puoli, että kun kelejä on niin harvoin eikä niistä koskaan tiedä ennen kuin aamuyöstä ja liikkeellä pitäisi kesällä olla niin helvetin aikaisin, toisin sanoen jos viideltä saapuu suolle on jo auttamattomasti myöhässä. Plus päälle ne olosuhteet siellä, eli kylmää ja märkää. Lumimyräkkäkin olisi toki jees, mutta nehän on olosuhteet vieläkin pirullisemmat, ainakin kuvauksellisissa vermeissä.

Löydäpä tuollaiseen suostuva uhri... tuntuu olevan aika tiukassa. Plus että onhan tuossa vielä sekin että mieluiten niistä aamuista kuiten nautiskelee yksin, se rauha kun on niin iso osa sitä.

Vaan eipä sitä koskaan tiedä, että jos vaikka vielä joskus, yksi tuttu tuossa jo humalapäissään vähän noin niin kuin lupautuikin, tai ainakin houri että saattaisi ehkä joskus lähteä. Aika näyttää saako meikäläinen mitään aikaiseksi. Todennäköisesti ei.
Onhan siellä suolla komeat puut ja sellainen luonto, että sietää sitä kuvata niiden iloksi, jotka viiden aikaan vasta kääntävät kylkeä. Eivät tiedä mitään aamujen kauneudesta. Nukkuvat onnensa ohi.
Vaan hei, tämä tuli poikkeuksellisesti otettua vasta iltapäivän kääntyessä illaksi. Harmittikin kun keli ikään kuin parani samaa tahtia mitä valo väheni. Kumma miten nykyään parhaat lumi- kautta räntäsateet osuukin aina pimeään vuorokauden aikaan. Mutta aamuja suosittelen kyllä kaikille, niissä on monasti taikaa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3 (10 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty