Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Paras ystäväni Isokorva

Ystävän kuuluu auttaa hädässä tai lohduttaa, jos itse on surullinen. Ystävä voi aluksi olla myös eläin tai pehmolelu. Minun paras kaverini on nimeltään Isokorva, mutta hän on kyllä ihan oikea ihminen.

Tapasimme kuulemma Isokorvan mukaan, kun mässytimme banaania. Eskarissa meillä oli todella paljon yhteistä esim. meillä oli samanlaiset haalarit (siniset), hanskat (siniset) ja paljon muuta yhteistä.

Oli kesä ja oli harvinaista että satoi. Sateen ansiosta taivaalle nousi kaunis sateenkaari. Tarha-tätimme huusi, että kaikki saisivat mennä ulos leikkimään. Lähdin ulos ja näin vesilammikon. Istuin kurahousut jalassa lammikon reunaan.

Minulla oli punainen ämpäri ja keltainen lapio. Viereeni istahti Isokorva. En silloin tiennyt, että meistä tulisi hyvät ystävät. Sanoin tiukasti:
- Mitä sinä siihen änkeät!
Isokorva vastasi:
- Kun sinulla on pihan paras lätäkkö.
Tottahan se oli. Siinä sitten lapioimme kuravettä ämpäreihimme ja naureskelimme toistemme jutuille.

Jo samana päivänä me Isokorvan kanssa teimme hiekkalinnaa, jota kutsuimme "Maailman suurimmaksi linnaksi". Teimme kivistä ikkunat ja sormen tökkäyksellä tuli ovi. Vieläkin olemme parhaita kavereita. Mutta nyt leikkimme ovat hiukan erilaisia.

Isokorva on ulkonäöltään hieman oranssi ja sillä on isot... niin siis jalat, etenkin isovarpaat. Minä annoin siksi Isokorvalle nimen Isokorva, koska ajattelin, että siitä tulisi hyvä kuuntelija, niin kuin tulikin, ja utelias. Ja sillä on myös jättimäiset hörökorvat, mutta sitä se ei itse tiedä. Ne ovat tukan peitossa muutoin paitsi jos alamäkeen ajaa tosi kovaa.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Kiitokset KP 2014: "Ystäväni parhain"
Hilma Halla-Aho 4 A
Saara Korhonen 4 C
Tinja Kajander ja Emma Koiso-Kanttila 5. lk
Merituuli Kämäläinen 3 A
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Hyvät naurut kirvoitti Isokorva! Idearikkaita ovat lapset, mekin ennen Pikkuveljen kanssa rakennettiin kilpa-autoa. Se jäi kojelauta-asteelle kun kukaan aikuinen ei ehtinyt/viitsinyt sahata meille koivupöllistä pyöriä. Ja harmittaa ettemme keksineet käpylehmien teurastusta. Kuulin siitä leikistä vasta taannoin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.5 (2 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty