Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Ritari Ässä vaistoaa, että jokin on pielessä

Ritari Ässä on huomannut jotakin epäilyttävää. Luonnollisesti hän alkaa nuuskia paikkoja. Pian jo näemme kuinka Michael kiipeää sisään varastorakennuksen ikkunasta. KITT varoittaa ottamasta riskejä, mutta Michael ei kuuntele. Varastorakennukset ovat otollisia paikkoja kelmien kokoontumisille. Kenties hulmuava tukka estää häntä kuulemasta?
      Sattumalta myös Mikki Hiiri on havainnut saman varastorakennuksen kaupungin laitamilla. Mikki katsoo milloin tarkkailukamera on kääntyneenä toiseen suuntaan. Sitten hiiri varmasti ja näppärästi heilauttaa itsensä verkkoaidan ylitse, sillä konnat eivät maailmasta lopu. Pallokorvan etsijänvaisto kertoo missä ja milloin rötöstelijät sikiävät. Niitä tuntuu nyt sikiävän kuin vanhan kuusen alle kokoontuisi satapäinen lauma aseistettuja suppilovahveroita.
      Viisikon nuorin ja valppain on pistänyt merkille, että joku kiipeää vanhan teollisuushallin ränniä. Watsupp kokoaa hetkessä paikalle koko innokkaan salapoliisiryhmän. Pauli, Dick, Leo, Anne ja Timmy eivät matkalla pysähdy edes piknikille, sillä jotain pahaa on niin ilmiselvästi tekeillä.
      Kuuluisia nuuskijoita ilmaantuu kaikista ilmansuunnista. Kadun varjoisaan päähän on pysäköity punainen Jaguar E-type. Sherlock Holmes keikkuu paikalle reppuselässä. Hän on jättänyt oopiumluolansa, koska tehtävä kutsuu. Watson puhisee naama hikisenä, polvet tutisten. Tintti saapuu helikopterilla.
      Vanha Kettu astuu autosta lähes samaan aikaan kuin Columbo. Paikalla on Vanha Kettu, uudempi Kettu ja uusin Vanha Kettu. Ruosteen purema teollisuushalli on pian tulvillaan laittomuuksien aavistuksesta juopuneita kyyliä. He mittailevat toisiaan kuin siinä pelossa, että joku toinen löytäisi ensimmäiseksi lattialuukun.
      Lattialuukkua ei ole. Kavalien juonien sijasta alkaa kuulua sirkutusta. Harvinaiset rastaat ovat aloittaneet laulunsa, joka toistuu vain kerran vuosisadassa. Ilma on täyttynyt niiden rikoksentuoksuisista feromoneista.
      Sherlock Holmes muistaa lukeneensa vastaavasta tapauksesta jostakin muinaisesta kirjasta. Hän paljastaa teatraalisesti mistä on kysymys, ja pettynyt sankarijoukko alkaa hajaantua. Vain Tintti ja Hercule Poirot jäävät kyräilemään toisiaan, sillä belgialaiset paukapäät eivät osaa kyllin hyvin englantia, jotta ymmärtäisivät mistä Sherlock Holmes on juuri paasannut.


-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty