Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Avaruusmatkailu 2017

Minun huominen sijoittuu tositapahtumiin. Se on varrella elämän. Siihen ei ole käsikirjoitettu kohtausta, johon matkustaisin aikakoneella eikä rikokseen johtavaa kohtausta. Itse asiassa koko päivää ei ole vielä käsikirjoitettu. On mahdollista, että myöhemmin paljastuu tekijöitä, joiden johdosta minun huomisesta kirjoitetaan vielä lyhytkestoisia hupinäytelmiä. Moni kohtaus värisee jännitettä ihmisten välillä yleensä. Nämä ovat todennäköisesti puhenäytelmiä, koska olen sosiaalisen elämän kannalla enkä pelkästään sanoissa vaan myös teoissa. Vuorovaikutustaidoista olen saanut kiitosta, mutta lähdesuojan takia en voi kertoa enempää.

Lähtölaskentaa tässä ei tapahdu mihinkään avaruusmatkailukokeeseen. Suhtaudun jokseenkin ynseästi tällä hetkellä avaruusmatkailuun. Se johtuu muun muassa kustannustekijöistä, joita siihen kohdistuu. Yhden hengen matka on kallis, kahden hengen matka on vielä kalliimpi ja ryhmämatkaa ei tällä hetkellä ole jotenkin valmis edes harkitsemaan. On vaikea nimetä kaksikymmentä tai edes kymmentä ihmistä, joiden kanssa haluaisin toteuttaa matkan kaukaiseen kohteeseen. Olen lukenut artikkeleja, että se on elämys, mutta on mahdollista jäädä koukkuun tähän. Siitä ainakin tulisi suuri kustannuserä. Miten sen rahoittaisi?

Oletko sinä harkinnut avaruusmatkailua tai sitä, että jakaisit yhden elämäsi vuorokauden riittävän pieniksi lyhytnäytelmiksi? Millaiset olisivat äänitehosteet tai lavasteet? Haluaisitko niistä alkuperäisen mukaisia vai antaisitko tekijälle taiteellisen vapauden? Etsisitkö jokaisen virheen, joka sinusta tuntuu epäoleelliselta tai jollakin tavalla sellaiselta, että sinua on kohdeltu tässä tapauksessa jopa väärin? Palataan vielä kuitenkin avaruusmatkailuun myös. Millaisilla perusteilla sinä valitsisit kahdenkymmenen hengen ryhmän? Ottaisitko pelkästään hauskoja juttuja kertovia ihmisiä vai kaipaisitko yhteistä tekemistä kaikille noin pitkälle reissulle?

Jäin miettimään avaruusmatkailua uudestaan omakohtaisesti. Minkä alan ammattiosaajia sinne itse lopulta tarvitsisin mukaan? Yleislääkäreitä ei tietääkseni tuttavapiirissä ole eikä tuollaisella matkalla pääse mistään reseptilääkkeitä matkan aikana hakemaan. Siksi on parempi luottaa vaihtoehtolääketieteeseen ja ottaa mieluummin tuttu kansanparantaja. Henkistä vahvuutta tarvitaan myös mukaan, joten tarvitaan sosiaalista seuraa, joka on tottunut myös kuuntelemaan, mutta yhtä lailla tietenkin osallistumaan vuoropuheluun. Ajattelen, että ihmisten tulisi olla hyvin erilaisia, että matkan aikana voisi oppia jotain uuttakin ihmisistä.

Ruokailu on usein ristiriitainen ja vahvasti mielipiteitä herättävä. Jos tuolla matkalla ei riitä ruoka kaikille tai edes maistu sellaisenaan. Tämän jälkeen kukaan näistä kutsutuista ei lähde minun kanssani enää seuramatkalle. Liian aikaisin palaaminen kotiin on loppujen lopuksi pahinta kaikesta. Entä jos säät eivät suosi? Siihen en voi vaikuttaa, mutta todennäköisesti palaute tulisi minulle matkanjärjestäjänä. Hankala on tuollaisella ryhmämatkalla jäädä välille tai paluumatkalla takaisin väliltä ottaa. Helposti unohtuu ihmisiä välillekin tuollaisessa määrässä jonnekin, jos taukoja kesken matkan huoltamonbaariin mene pitämään.

Matkalle tarvitsee televisiovastaanottimia myös useampia. Kahdenkymmenen hengen joukossa mieltymykset vaihtelevat eikä pidä unohtaa tallentavaa digiboksia. Kaikki eivät kuitenkaan ehdi yhtä aikaa mahdollisia suosikkisarjojaan. Puhumattakaan uutisfriikeistä, jotka haluavat tietää kotimaan kamaralta ajankohtaiset kuulumiset. Etenkin tämä on hyvä siitä syystä, millaisella tunnelmalla haluaa saapua takaisin ennen laskeutumista, että tietää pukeutua itseään miellyttävällä tavalla tilanteeseen kuin tilanteeseen. Unohtiko joku radion tai lempimusiikin? Unohti. Ei voi mitään. Aina jää joka tapauksessa jotain kotiin.


-Harri Holtinkoski

Annetut kommentit

Huikeaa Harria. Hieno teksti, joka pitää lukea pariin kertaan. 4p.
Tätä lukiessa tuli mieleen muinainen halpa huvi. Suunnittelimme keskenkasvuisina usein äidin ideoimaa sukumatkaa. Linja-autolla Lappiin. Homman hauskuus oli kun kuvittelimme miten kukin siellä käyttäytyy. Ja ketkä poistuvat kyydistä jo ennen Jyväskylää. Sitä seuramatkaa ei koskaan oikeasti kokeiltu, mutta monta hauskaa hetkeä koettiin jo pelkkänä aieversiona.

Tässä tarinassa on samoja piirteitä. Mielikuvamatkailu on halpaa huvia. Tämä tarina todistaa sen. Kiitos Harri, kun nostit mukavat muistot esiin.
Tällaista tekstiä voisi lukea sivutolkulla. Ajatuksekasta tajunnanvirtaa. Pidin kovasti. 5p.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.5 (2 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty