Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Heinäkuu: Taikamailta

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
21.7.2017, Torronsuo, Tammela.

Aamulla heräsin neljältä ja kävin tsekkaamassa säätilan. Muuten hyvä mutta auringonnousun suunnalla oli kohtalaisen runsaasti pilviä. Päätin silti suunnata Torrolle olettaen että auringon noustua pilvien päälle ei olisi vielä liian myöhäistä. Parkkipaikalla oli taas matkailuauto jossa verhoista päätellen nukuttiin. Lisäksi siellä oli yksi tai kaksi henkilöautoa, mikä hieman latisti ja harmittelin jo sitä etten sittenkin ollut varautunut niillä huonommilla housuilla jotta olisin voinut suunnata Paratiisiin jonne olisin ehtinyt hyvinkin ennen auringon esiintuloa.

Kiipesin torniin, siellä oli pari enempi kuvaajaa. Tiedättehän niitä tyyppejä kunnon erävarusteissa, kamerat ja putket vimpan päälle. Uskon että tarjosin noille hupia kun sinne täysmustissani ketjut kilisten kiipesin jeesusteipatun jalustani ja maalarinteipatun putkeni kanssa. Toisaalta tunne oli sama vähän toisinkin päin kun kuuntelin noiden puheita siitä kuinka tämä "minun usva-aiheeni ei nyt oikein toimi" tai "pohjoisessa olisi parempaa tarjolla, lentolipun saisi 150 eurolla, pitäisi varata", seurailin sivusilmällä objektiivinvaihtosulkeisia, pienimuotoista evästelyä ja muuta sellaista joka kait yleensä näihin touhuihin kuuluukin mutta jotka minusta tuntuivat aivan vierailta.

Hulluja ollaan kaikki.

No, äijät poistuivat mielestäni hieman liian aikaisin, toisaalta nuo menivät suolle ja minun kannaltanihan se oli positiivinen juttu koska sain kavuta sen keskipömpelin päälle ja sain muutenkin rauhan... nauttia ja miettiä ettei se jumalauta voi tämän parempaa pohjoisessakaan olla.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Upea - ei tästä muuta voi sanoa.
Kyllä ne nuo kesäaamut on kelin osuessa jotain... ihmeellistä. Aina käy mielessä se kun ihmisillä on hinku ulkomaille kun siellä on olevinaan enempi eksotiikkaa, niin kannattaisi kenties joskus uhrata yöunista aamulle... ja hämmästyä. :)
Todella taikaa tämä kuva!

Ja tekstiisi oli helppo samaistua, koska säälittävällä pokkaricanonillani yleensä olen se ainoa joka ottaa kuvia kun ollaan "sukukokouksissa" ja muiden tuhansien eurojen laitteet ovat ties missä. Siis on kalustoa kehuttavaksi ja esiteltäväksi, mutta mitään ei niillä saada aikaan. Eikä viitsitä vaivautua edes isoisän 70v juhlia kuvaamaan. Just jaksetaan viinipöntölle liikkua. Se niistä varusteista. "Voi kun olis viulu, voi kun osais soittaa". Sitten ihmetellään juhlista tekemääni valokuvakirjaa "millä sä olet nää ottanut?".
Tämä ei ole kehumista, vaan tarkoitus kertoa siitä, ettei ne laitteet yksin kuvaa, pitää olla kuvaajalla intoa, paloa ja silmää. Ja vainu siitä milloin on oltava valmiina.
Joo, musta tuntuu että 90% ihmiskunnasta kuvittelee nykyään että enempi rahaa välineisiin = automaattisesti parempia kuvia. Teknisesti toki joo, mutta toisaalta oikoteitäkään ei taida olla, eli on oltava oikeassa paikassa oikeaan aikaan, nähtävä sen verran vaivaa ja sitä ei kalustolla korvata. Ja pelottavan usein tuntuu käyvän niin että ensin isketään helvetisti fyrkkaa kalustoon kiinni... ja kyllästytään vuodessa, viimeistään kahdessa. Se tuntuu tällaisesta putkiaivosta jotenkin omituiselta, vaikka mikäs minä olen mitään mistään sanomaan. Jokainen tyylillään.

Sekin pitää vielä vähempiarvoisen kaluston kunniaksi sanoa että kun ei tarvitse suojella tai sääliä, niin kuvausmahdollisuudet laajenevat ihan pirusti.

Etenkin pokkarikuvaajille nostan hattua. Tärkeintä on että kuvaa, ei se millä kuvaa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.09 (11 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty