Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

ONNISTUIN KUVAAMATAIDOSSA

Vihasin kuvaamataidetta. Viimeksi meidän piti tehdä kimalaisia. Minun kimalaisestani tuli erittäin huono: Se ei ollut pyöreä vaan neliö. Sillä oli myös kierot silmät. Jos aloin askarrella jotakin, niin melkein aina siitä tuli yhtä huono kuin meidän isän tekemästä tee-se-itse pulkasta.
      Eräänä päivänä kun heräsin, niin huomasin, että oli maanantai kello 8.00. Eeiii!!! Tänään oli taas kuvista.
      En halunnut mennä kouluun, koska en osannut piirtää ja sain säälistä enintään kutosen. Yleensä piirtelin vain tikku-ukkoja, joilla oli kädessä samuraimiekka ja irtonainen pää, eikä opettaja halunnut edes arvostella niitä.
      Kuitenkin oli pakko mennä kouluun. Muuten äiti suuttuisi minulle.
      Söin aamupalan ja lähdin kouluun. Nyt olin koulussa. Opettaja sanoi: - Ottakaa pensselit ja värit nyt heti!
      Luokassa oli hirveä meteli, koska opettaja kävi myös toisessa luokassa valvomassa järjestystä. Yhtäkkiä huomasin, että meteli oli kadonnut tai se ei häirinnyt minua. Oli kulunut koko tunti. Samojen sekuntien aikana huomasin myös, että teokseni oli valmis. Silloin tajusin, että olin keskittynyt.
      Katsoin mitä olin piirtänyt. Olin piirtänyt loputtoman tien, joka päättyi valaan vatsaan pienen Mikki Hiiren kanssa. Valaan suussa kieli oli juuri se loputon kohta jonka päällä seisoi Mikki Hiiri. Työni onnistui täydellisesti pienten yksityiskohtien kera.
      Yhtäkkiä älysin että: ”Tämähän on hauskaa!” Kun opettaja palasi luokkaan, hän sanoi minulle: ”Hienoa Antti!”
      Tauluni oli upea, ei vaan upea, vaan valtavan upea.

Seuraavalla viikolla saimme tehtäväksi piirtää satuhahmon. En halunnut taas piirtää Mikki Hiirtä, joten valitsin Haisulin Muumeista, koska se on hauska. Töpöttelin pienellä sienellä ruskeaa väriä valkoiseen paperiin. Tein sen isokokoiselle paperille, koska halusin kuvasta ison.
      Kun Haisuli oli valmis ja vein sen kotiin, niin äiti osti työlle kehykset. Äidin mielestä Haisuli oli niin hyvä, että se täytyi laittaa seinälle.
      Pikkusiskoni sanoi, että äiti oli tahtonut kehystää jättimäisen ruskean pökäleen. Heh, heh, tosi hassua.
      Seuraavalla kuvaamataidon tunnilla onnistuin piirtämään lentävän lehmän. Meidän piti piirtää mallista, ja opettaja kysyi: ”Mitä tuo oikein esittää?” Opettaja kysyi, että mistä olin katsonut mallia? Opettaja sanoi, että ikkunassa ei voi olla lentävää lehmää, mutta sanoin, että se ei ollut ikkunassa, vaan ikkunan takana.
      Sain kuvasta arvosanan 5, koska opettaja sanoi, että en ollut piirtänyt mallista. Ihmettelin miksi opettaja ei uskonut minua, vaikka ulkona oli aivan selvästi kulkenut ilmapallo, joka esitti lehmää.
      Päätin siitä alkaen taas inhota kuvista. Kotona sanoin pikkusiskolle, että äiti oli kehystänyt maailman isoimman pökäleen, joka oli täynnä koirankarvoja. Pikku sisko piteli mahaansa ja kihitti niin, että oli melkein poikittain ilmassa.
      Hän joutui ottamaan paljon sivuaskelia, että pysyi ollenkaan pystyssä.

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Inspiraation lähteitä:
2011: ”Onnistuin kuviksentunnilla”: Valtteri Tuoriniemi 5 A / Ella Tuuli 3 B / Olli 2 A / Panu 5 C /Eve Skurnik 5.lk / Saamia Aden 4 A / Anni 5 C / Juuso Huhtamäki 5 A / Kiia Koskinen ja Anni Kalliokoski 4 B
2011 ”Meidän koulun uusi taideteos”: Helena Jouhki 3.lk
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty